HomeΚΡΗΤΗΤο Ψυχόδραμα ως εργαλείο στην εκπαίδευση ενηλίκων

Το Ψυχόδραμα ως εργαλείο στην εκπαίδευση ενηλίκων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Arrasate, είναι μια παραδοσιακή πόλη των Χώρας των Βάσκων (Ισπανία), καλύτερα γνωστή ως Mondragón από τον ομώνυμο Συνεταιρισμό (MCC), ο οποίος είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση του κόσμου. Το 2002 η MCC συνεισέφερε 3,7% έναντι του συνολικού ΑΕΠ της Χώρας των Βάσκων και 7,6% στη βιομηχανική ΑΕΠ.

Οι εταίροι του έργου PATiE, συναντήθηκαν στην Arrasate στην τέταρτη κατά σειρά συνάντηση τους, με θέμα την οριστικοποίηση της μορφής και των περιεχομένων των προγραμμάτων κατάρτισης, και την οργάνωση πιλοτικών προγραμμάτων, για τη δοκιμή του παραχθέντος εκπαιδευτικού υλικού.

Το ψυχόδραμα, ως εργαλείο για τους εκπαιδευτές ενηλίκων, αποτελεί το αντικείμενο του εκπαιδευτικού υλικού, που αναπτύσσεται από την κοινοπραξία του έργου. Το εκπαιδευτικό υλικό, περιλαμβάνει την ανάπτυξη του προγράμματος σπουδών, τις εκπαιδευτικές ενότητες κατάρτισης, καθώς και «Οδηγό για εκπαιδευτές» για κάθε μία  εκπαιδευτική ενότητα. Μέχρι σήμερα, έχουν αναπτυχθεί τέσσερις εκπαιδευτικές ενότητες, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης για την  Απασχόληση, ECTEμε έδρα το Ρέθυμνο, συμμετέχει ως βασικός εταίρος στην εταιρική σχέση του προγράμματος PaTiE (www.patie.eu), αναπτύσσοντας τις εκπαιδευτικές ενότητες «POWER OF THE GROUP» ΚΑΙ «CONFLICT MANAGEMENT» ενώ τους επόμενους μήνες θα υλοποιήσει πιλοτικά προγράμματα κατάρτισης στο Ρέθυμνο, σε όλες τις παρακάτω θεματικές ενότητες.

Οι εκπαιδευτικές ενότητες περιλαμβάνουν:

Module1 Experientialpsychodrama

Module2 Powerofgroup

Module3 Sociometry

Module4 Warmup

Module5 Powerofplaying

Module6 Workingwithsymbols

Module7 Conflictmanagement

Module8 Sharing

Παράλληλα, θα επιλεχθούν 18 εκπαιδευτές ενηλίκων, οι οποίοι μέσω του προγράμματος PATiE VET, θα μεταβούν στην Φλωρεντία , όπου θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδος, το οποίο θα βασίζεται στις αναπτυχθείσες εκπαιδευτικές ενότητες.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός της ECTE, το Κέντρο Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου (ΚΕΚΑΠΕΡ), ως συντονιστής, και φορείς από την Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία.

Περισσότερες πληροφορίες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης για την Απασχόληση, (Παπαναστασίου 3, τηλ 28310-42428)

Τα προγράμματα PaTiEκαι PaTiE Vet, συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση