HomeΚΡΗΤΗΈδεσε επ’ αόριστον το «Πρέβελη»

Έδεσε επ’ αόριστον το «Πρέβελη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη λιμάνι της Ρόδου θα παραμείνει για όσο διάστημα χρειαστεί, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» της εταιρείας «Αιγαίον Πέλαγος», θυγατρική της ΑΝΕΚ, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, μέχρι τώρα δεν της έχει χορηγηθεί η απαιτούμενη οικονομική έγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας, για την εκτέλεση του δρομολογίου.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς στις 30 Οκτωβρίου έκλεισε η υπηρεσία Μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στη Μυτιλήνη και μεταφέρθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι πιστώσεις που χρειάζονταν προς έγκριση, να επιστραφούν στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ανοιχτεί καινούργιος κωδικός για να μπει το ποσό της επιδότησης της μίσθωσης του δρομολογίου, προκειμένου το πλοίο να εκτελέσει το δρομολόγιο.

Παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας, διαβεβαίωσαν την εταιρεία ότι το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί το συντομότερο και ότι αυτό προέκυψε λόγω της γραφειοκρατικής διαδικασίας. Το πλοίο έφθασε την Παρασκευή 31/10 στη Ρόδο με παλαιά πίστωση που είχε με παλαιότερη σύμβαση.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ναυτιλίας για την κάλυψη της συγκεκριμένης γραμμής είχε προκηρύξει πρόσκληση, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από καμία εταιρεία. Έτσι προχώρησε σε απευθείας ανάθεση της γραμμής με το πλοίο «Πρέβελης» της εταιρείας «Αιγαίον Πέλαγος».

Το κάθε δρομολόγιο του «Πρέβελης» μετ’ επιστροφής επιδοτείται με 60.000 ευρώ.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση