HomeΚΡΗΤΗΕίδαν τον υπουργό Παιδείας οι τρίτεκνοι

Είδαν τον υπουργό Παιδείας οι τρίτεκνοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων για θέματα παιδείας που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Μανόλης Αχλαδιανάκης (Ηράκλειο), οι αντιπρόεδροι Στέλιος Τσούλιας (Θεσσαλονίκη), Μαριάνθη Τζαβέλλα (Μεταμόρφωση Αττικής), η ειδική Γραμματέας Σούλα Βακουφτσή (Μαγνησία) και ο αναπληρωτής υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Δημήτρης Κοντός (Περιστέρι).

Σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών, η προτροπή του Υπουργού προς τις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μην χαθεί ούτε ο ελάχιστος χρόνος παρακολούθησης μαθημάτων από τους μετεγγραφέντες φοιτητές και φυσικά να μην χαθεί το εξάμηνο, όπως απαιτήσαμε εμείς.

Όσο δε για τους υποψηφίους του 10% υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους  των Σχολών από την οποία θα προκύψει το τι »μέλλει γενέσθαι» .

Από την ΟΠΟΤΤΕ έγινε γνωστό στον Υπουργό πως οι ουσιαστικά ενδιαφερόμενοι αυτής της κατηγορίας είναι τόσο λίγοι που ουσιαστικά δεν θα επηρεαστεί η ισορροπία των Σχολών. Το αισιόδοξο είναι πως υπήρξε ευνοϊκά κείμενος στην άποψη της ΟΠΟΤΤΕ.

Σχετικά με την πρόσληψη των αναπληρωτών καθηγητών τον ενημερώσαμε πως αποδεδειγμένα δεν τηρείται το ποσοστό του 20% και πως καταργήθηκε στην ειδικότητα της ειδικής αγωγής η ποσόστωση.

Ο Υπουργός  δεσμεύτηκε να το εξετάσει και να μας απαντήσει στην επόμενη σύντομα συνάντηση μας. Σχετικά δε με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει αποκατάστασή τους.

Δεσμεύτηκε ακόμη ο κ. Λοβέρδος,   πως στην επιλογή των νηπιαγωγείων για προνήπια θα εισάγονται τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών κατά προτεραιότητα.

Τέλος υποσχέθηκε πως σε λίγες μέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση.  Αλλά ας μην επαναπαυόμαστε, μόνο η δικιά μας αποφασιστική πίεση θα μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση