HomeΚΡΗΤΗΔίπλα στους αγώνες των μαθητών η Ένωση Γονέων

Δίπλα στους αγώνες των μαθητών η Ένωση Γονέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δίπλα στους αγώνες των μαθητών βρίσκεται η Ένωση Γονέων του δήμου Ηρακλείου που με ανακοίνωσή της χαιρέτισε τις σημερινές κινητοποιήσεις.

228122

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση στο Ηράκλειο ήταν δυναμική με την συμμετοχή πλήθος μαθητών απ’ όλα τα σχολεία της πόλης ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στους άλλους νομούς της Κρήτης.

228120

Τέλος ν’ αναφέρουμε ότι στο Ηράκλειο τελούν υπό κατάληψη πάνω από 30 σχολεία (δείτε εδώ).

228117

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου χαιρετίζει τις σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών Γενικών Λυκείων – ΕΠΑΛ στο Δήμο Ηρακλείου και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου ενάντια στη σύγχρονη αμορφωσιά, στη διεύρυνση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση με το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ και την τράπεζα θεμάτων.

Τα παιδιά μας ξέρουν να αγωνίζονται με υποδειγματική ωριμότητα και να διεκδικούν το μέλλον τους κόντρα στο σχολείο όπου θεριεύει η κατηγοριοποίηση των μαθητών σε “καλούς” και “κακούς” η φτώχεια και ο υποσιτισμός, πλάι – πλάι με τα ψηφιακά μπιχλιμπίδια, τα προγράμματα επιχειρηματικότητας και του «κοινωνικού σχολείου».

Με εμπιστοσύνη, στηρίζουμε πρωτοβουλίες των μαθητών και των μαθητικών κοινοτήτων, βοηθώντας τους να κατακτούνε τις συλλογικές τους διαδικασίες, να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη μόρφωση, τη διασκέδαση, τον αθλητισμό.

Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα στο Νοέμβρη και ανέβασμα των συλλογικών διαδικασιών, με πυρήνα το κάθε σχολείο, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στο συντονισμό μαθητών γονιών εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζόμενων χωρίς φόβο στην τρομοκρατία που επιβάλλει η κυβέρνηση και οι διευθύνσεις, προβάλλοντας και πάλι το άθλιο επιχείρημα περί χαμένων ωρών από τις καταλήψεις, όταν τα κενά σε εκπαιδευτικούς και ειδικότητες αριθμούν χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.

Ανοίγουμε τη συζήτηση για τους στόχους των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, που αφού έφτιαξαν το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ προχωρούν πλέον και στο ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. Το βάθεμα των κοινωνικών – οικονομικών διαχωρισμών μέσα στο σχολείο με αφορμή και την (αυτό)αξιολόγηση, που θα χωρίζει τους  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε καλούς και κακούς, για να φτιάξουν τα σχολεία ελίτ.

228114

Διαφήμιση
Διαφήμιση