HomeΚΡΗΤΗΒάζει «χέρι» στις καταθέσεις 72 Ηρακλειωτών ο δήμος

Βάζει «χέρι» στις καταθέσεις 72 Ηρακλειωτών ο δήμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χέρι στις… καταθέσεις 72 Ηρακλειωτών θα βάλει ο δήμος Ηρακλείου για οφειλές που έχουν οι πολίτες στην δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή της σε social media η επικεφαλής της Άμεσης Δημοκρατίας, Μόνα Αμανατίδου:

«Σε κατασχέσεις ακινήτων οφειλετών των οποίων η οφειλή παραγράφεται στις 31/12/2014 λόγω παρέλευσης πενταετίας και εικοσαετίας προχωρά ο δήμος Ηρακλείου.Η πρόταση εγκρίθηκε εχθές 27/10/2014 κατά πλειοψηφία!…Οι οφειλέτες εικοσαετίας είναι 72,οι 70 εκ των οποίων οφείλουν μικρά ποσά πχ 1450 €.Το συνολικό ποσό των οφειλών προς τον δήμο των 72 συμπολιτών μας ανέρχεται σε 866 χιλ. ευρώ εκ των οποίων 440 χιλ ευρώ είναι οι προσαυξήσεις.Ο αριθμός των οφειλετών πενταετίας καθώς και το ποσό οφειλής δεν ανακοινώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος των οικονομικών θα σταλεί αρχικά επιστολή σε κάθε οφειλέτη με πρόταση για διαγραφή των προσαυξήσεων εφόσον καταβληθεί εφ» άπαξ το πραγματικό ποσό οφειλή,όσες δε οφειλές σχετίζονται με αυθαίρετες κατασκευές μπορούν να υπαχθούν στις πολεοδομικές ρυθμίσεις.Η Άμεση Δημοκρατία όχι μόνο καταψήφισε την πρόταση αλλά απαίτησε να μην προχωρήσει σε κατασχέσεις η νέα δημοτική αρχή ειδικά τώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την εξαθλίωση.Οι πολίτες θέλουν ένα δήμο που θα φέρει ανάπτυξη και δουλειά,θέλουν στήριξη και όραμα, όχι ένα δήμο που να εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές».

 

Η απάντηση του δήμου

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Καραντινός, επιβεβαίωσε τις κατασχέσεις που θα πραγματοποιήσει ο δήμος Ηρακλείου στους 72 οφειλέτες ωστόσο τόνισε ότι πριν γίνει αυτό έχει δώσει μία προθεσμία στους οφειλέτες να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που χρονίζουν έως τις 31/12.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, αν τα χρέη εξοφληθούν εντός αυτού του διαστήματος τότε δεν θα ληφθούν υπόψη οι προσαυξείς που αγγίζουν τα 200%.

Εκείνοι όμως που δεν θα εξοφλήσουν τα χρέη τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις «όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση