HomeΚΡΗΤΗΆνοιξε τις πύλες της η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα 115 χρόνια παρουσίας της στην Κρήτη συμπλήρώνει φέτος η  Εθνική Τράπεζα συμπληρώνει και γιορτάζει την επέτειο ίδρυσης του πρώτου Καταστήματός της στη Μεγαλόνησο. Με αφορμή αυτή τη μεγάλη επέτειο, η Τράπεζα διοργανώνει τρεις εκθέσεις στο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο από τις 26 έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.

Η έκθεση περιλαμβάνει τρεις θεματικούς άξονες:

• Έκθεση με πρωτότυπα ιστορικά τεκμήρια του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία διηγούνται τη Συμβολή της Εθνικής Τράπεζας στην Ίδρυση της Τράπεζας Κρήτης και την Έκδοση των χαρτονομισμάτων της. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει τη σημαία του αρμοστή της Κρητικής Πολιτείας Αλέξανδρου Ζαΐμη ξανά στη Μεγαλόνησο.

• Έκθεση με θέμα Η χαρτογραφία της Κρήτης, από αντίγραφα της σημαντικής συλλογής χαρτών του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, που παρουσιάζουν την εξέλιξη της χαρτογραφίας της Μεγαλονήσου από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα.

• Έκθεση αντιγράφων του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, με τίτλο «Η Εθνική Τράπεζα. Μια διαδρομή», η οποία παρουσιάζει σημαντικές στιγμές της δράσης της Τράπεζας, που ξεκίνησε το 1841 και συνεχίζει στο μέλλον.

Ώρες λειτουργίας: 9:00 π.μ.-14:00 μ.μ. και 17:30 μ.μ.-21:00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Διαφήμιση
Διαφήμιση