HomeΚΡΗΤΗΜπλοκ την ώρα της παρέλασης

Μπλοκ την ώρα της παρέλασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μπλοκ ετοιμάζεται η ΕΛΜΕ Ηρακλείου να «υποδεχτεί» τη μεθαυριανή παρέλαση και καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί.

Συγκεκριμένα η δήλωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Οι παρακαταθήκες του  πατριωτικού, αντιφασιστικού-αντιϊμπεριαλιστικού αγώνα του  λαού μας βρίσκουν τη συνέχειά τους στους αγώνες  των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των εργαζόμενων ενάντια στην αντιλαϊκή  πολιτική της Ιμπεριαλιστικής Υποτέλειας, φτώχειας, ανεργίας και λαϊκής εξαθλίωσης που επιβάλλει Κυβέρνηση-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εν όψει των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ «ΟΧΙ»  του λαού μας ενάντια στον ΦΑΣΙΣΜΟ και τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ  -καλεί τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς να πλαισιώσουν το διακριτό μπλοκ, που θα συγκροτηθεί την Δευτέρα 28/10 και ώρα 11:00 π. μ., την  ώρα της παρέλασης των μαθητών.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Δευτέρα το πρωί στις 11:00 π. μ. έξω από το σχολικό συγκρότημα «Καπετανάκειο» και μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει πορεία .

Ο στόχος της παραπάνω κινητοποίησης είναι πολλαπλός:

         Τα “ΟΧΙ” των αγώνων εκείνων συνδέονται άμεσα με τα ‘ΟΧΙ” των σημερινών μας διεκδικήσεων.

         Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στη εφαρμοζόμενη πολιτική που διαλύει συθέμελα το δημόσιο σχολείο και καταργεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.

         Στεκόμαστε πλάι στους μαθητές μας, με τους οποίους αντιπαλεύουμε καθημερινά την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Τέλος, να καταστήσουμε σαφές ότι το σωματείο μας εδώ και δέκα χρόνια επικαιροποιεί τα μηνύματα του εορτασμού στις παρελάσεις – κάτι που οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί – και  πως δεν επιθυμούμε οποιαδήποτε ανάμειξη, είτε καθηγητών είτε μαθητών μας, σε τυχόν επεισόδια, που μοναδικό σκοπό έχουν να αμαυρώσουν τη διαμαρτυρία μας και να συσκοτίσουν την αιτία του προβλήματος.

-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ε.Ε. Δ.Ν.Τ.

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση