HomeΚΡΗΤΗΟι «νονοί» του χασίς και οι καταχρεωμένοι αγρότες της Κρήτης

Οι «νονοί» του χασίς και οι καταχρεωμένοι αγρότες της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επτά χρόνια πέρασαν από τότε που ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν το «άβατο» στα Ζωνιανά και ξερίζωσαν ολόκληρες πεδιάδες με χασισοφυτείες, συλλαμβάνοντας δεκάδες καλλιεργητές.

Σήμερα ο «χάρτης» με τις άκρως κερδοφόρες φυτείες κάνναβης διαμορφώθηκε πάλι, αυτή τη φορά σε άλλες περιοχές της Κρήτης και με νέους «πρωταγωνιστές». Ιδιοκτήτες θερμοκηπίων, χρεωμένοι με δάνεια και άλλες υποχρεώσεις, σύμφωνα με την Espresso, μετατρέπονται σε χασισοκαλλιεργητές, ελπίζοντας να βγουν (παρανόμως, αλλά εύκολα και γρήγορα) από το οικονομικό αδιέξοδό τους. Ειδικότερα, αφήνεται να διαρρεύσει πως νοικιάζουν σε χασισοπαραγωγούς τα θερμοκήπιά τους, αντί δεκάδων χιλιάδων ευρώ (έως 40.000 ευρώ) για έξι μήνες!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, οι χασισοπαραγωγοί έχουν δημιουργήσει σταδιακά όλα αυτά τα χρόνια νέα «άβατα» στις ευρύτερες ορεινές περιοχές Λασιθίου και Χανίων, όπου οι φυτείες ξεπηδούν η μία μετά την άλλη σε θερμοκήπια και είναι έτοιμες για συγκομιδή μέσα σε μόνο λίγους μήνες. Ο νέος χωροταξικός χάρτης του χασίς δεν είναι άγνωστος στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, καθώς γνωρίζουν τι συμβαίνει, αλλά σιωπούν, είτε επειδή φοβούνται είτε διότι πείθονται να συνεργαστούν με Ρεθυμνιώτες χασισοκαλλιεργητές προκειμένου να ξεχρεώσουν!

Άλλωστε αυτά ειπώθηκαν πριν από λίγο καιρό σε αίθουσα των δικαστηρίων στη Νεάπολη Λασιθίου, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση ενός 50χρονου ιδιοκτήτη θερμοκηπίου, στην ιδιοκτησία του οποίου βρέθηκαν σπαρμένα 2.500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε τόσο ο κατηγορούμενος όσο και ο δικηγόρος του Γιάννης Καλογριδάκης, είναι ξεκάθαρο ακόμα και στις Αστυνομικές Αρχές ότι μετά τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά οι καλλιεργητές έφυγαν από το Ρέθυμνο και «μετακόμισαν» τις παράνομες δουλειές τους σε λιγότερο επιτηρούμενες ζώνες σε Χανιά και Λασίθι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση