HomeΚΡΗΤΗΨηφιακές υπηρεσίες στην Αρχιεπισκοπή με τη βοήθεια του δήμου

Ψηφιακές υπηρεσίες στην Αρχιεπισκοπή με τη βοήθεια του δήμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη σήμερα η  προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου  για την υποβολή και υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσίες για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης» προϋπολογισμού 499.000 € .

Τη σύμβαση υπέγραψαν  ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρος Ινιωτάκης και κρίθηκε αναγκαία καθώς η Αρχιεπισκοπή Κρήτης δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση του έργου.

IMG_0344

Η υποβολή έγκρισης του έργου θα γίνει στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» ,στην πρόσκληση 53 .

Η πρόταση θα αφορά :

         Αποτύπωση και διαχείριση των πολιτιστικών περιουσιακών στοιχείων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στη χρήση τους

         Διευκόλυνση συνεργασίας μεταξύ πολιτών και εκκλησιαστικών φορέων και ενίσχυση του εθελοντισμού.

         Ψηφιακές υπηρεσίες ολοκλήρωσης διαδικασιών με στόχο το υψηλότερο δυνατόν στάδιο υπηρεσιών προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις σε θέματα πολιτισμού και θρησκευτικού τουρισμού.

         Υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προς όλους/ προς κάθε συναλλασσόμενο με τα εκκλησιαστικά ιδρύματα.

         Δημιουργία υπηρεσιών ψηφιακής ενημέρωσης και κοινωνικής συμμετοχής με χρήση νέων μέσων και δημιουργία κατάλληλου, επεκτάσιμου, ελεύθερης πρόσβασης εκκλησιαστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου.

         Ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση πολιτιστικών πόρων

         Καταγραφή, ευρετηρίαση, απόθεση και διάθεση ψηφιακών πολιτιστικών πόρων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση