HomeΚΡΗΤΗΒίντεο από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου δείχνει τι ακριβώς συνέβη.

Βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου δείχνει τι ακριβώς συνέβη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποια η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον Πάνο Καμμένο στο «Γ. Δασκαλογιάννης»

Σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, εκτός του βίντεο που επικαλούνται οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ότι έχει μαγνητοσκοπηθεί στην αίθουσα VIP και δείχνει τον πρόεδρο του κόμματος κ. Πάνο Καμμένο να δέχεται τον έλεγχο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, υπάρχει και δεύτερο βίντεο που έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του αεροδρομίου (κάμερες ασφαλείας φυλακίου εισόδου), το οποίο δείχνει ξεκάθαρα το τι έχει συμβεί στο φυλάκιο της πύλης οχημάτων του «Γ. Δασκαλογιάννης».

Σε αυτό το βίντεο φαίνεται καρέ-καρέ ότι έχει συμβεί στο φυλάκιο και συμφωνεί με τα όσα έχει υποστηρίξει ο εργαζόμενος στην εταιρία security ότι έγιναν με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ.

Ωστόσο, το βίντεο αυτό δε μπορεί να δημοσιοποιηθεί χωρίς εντολή Εισαγγελέα και αν δεν ζητηθεί από την εταιρία security, στην οποία εργάζεται ο συγκεκριμένος υπάλληλος.

Εν τω  μεταξύ, σύμφωνα με την προβλεπόμενη  διαδικασία, προκειμένου να εισέλθει κάποιος σε ελεγχόμενη περιοχή στο αεροδρόμιο Χανίων (πίστα, χώροι επιβίβασης και αποβίβασης αεροσκαφών), οι τρόποι είναι δύο.

Είτε από την πύλη οχημάτων, απ’ όπου εισέρχονται οι εργαζόμενοι με σχετική άδεια, αλλά και οι επίσημοι για την αίθουσα VIP, είτε από την κανονική είσοδο που μπαίνουν όλοι οι επιβάτες.

«Είναι θέμα επιλογής της συνοδείας το που θα πήγαιναν την αποστολή των ΑΝ.ΕΛ.», εξηγεί ο αερολιμενάρχης Σταύρος Καστρινάκης, ο οποίος σημειώνει πως αν γνώριζε ότι ο κ. Καμμένος θα ερχόταν στο αεροδρόμιο, θα τον περίμενε, όπως προβλέπει η εθιμοτυπία.

Η αποστολή των ΑΝ.ΕΛ. πέρασε την πύλη οχημάτων και σταμάτησε, καθώς γίνεται παντού έλεγχος προσώπων και χειραποσκευών.

«Αυτός είναι και ο λόγος που μέσα στο φυλάκιο υπάρχει μαγνητική πύλη και ακτινοσκοπικό μηχάνημα», σημειώνει ο κ. Καστρινάκης.

Ειδικά οι επισημοι ερωτώνται για τον έλεγχο που θα γίνει και αν βιάζονται, γίνεται και εκτός του φυλακίου.

«Εν προκειμένω, σταμάτησαν μετά τη συρόμενη πόρτα και τους είπαν να κατέβουν και πριν προλάβουν να τους εξηγήσουν, αντέδρασε ο κ. Καμμένος και επετέθη φραστικά στον υπάλληλο. Δεν δόθηκαν περιθώρια να του πει ο υπάλληλος ποια ειναι η διαδικασία. Διερευνώνται όλες οι καταγγελίες και συλλέγεται υλικό», τονίζει ο κ. Καστρινάκης, προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι πρέπει να ελεγχθείτε στο δρόμο. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται για όλους τους επίσημους που επιλέγουν αυτό τον τρόπο να εισέλθουν στον αερολιμένα».

Ο κ. Καστρινάκης επικοινώνησε με τον κ. Καμμένο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, που κράτησε 15 λεπτά, του εξήγησε ακριβώς τι θα έπρεπε να γίνει και εκείνος τον ρώτησε σε έντονο ύφος αν έχει ελέγξει άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

«Του απάντησα ότι Πρωθυπουργός και Υπουργοί δεν ελέγχονται. Πρόσφατα όμως ελέγχθησαν με τον ίδιο τρόπο και οι κ.κ. Τσίπρας και Κουβέλης, οι οποίοι είχαν έρθει στα Χανιά», είπε ο κ. Καστρινάκης.

Από τον αερολιμενικό έλεγχο, ο κ. Καστρινάκης έμαθε ότι πήγαν στην αίθουσα VIP συνοδεία αστυνομίας, χωρίς να έχει γίνει ο έλεγχος στο φυλάκιο και εκεί έδωσε εντολή στην αερολιμενικό να εξηγήσει ευγενικά στην αποστολή των ΑΝ.ΕΛ. ότι δε μπορούν να επιβιβαστούν στην πτήση αν δεν περάσουν από έλεγχο, κάτι που τελικά δέχτηκαν.

Να σημειωθεί πως όλη η διαδικασία, από την πύλη οχημάτων μέχρι την αίθουσα VIP, ελέγχεται από πλευράς ΥΠΑ για το τι έχει ακριβώς συμβεί.