HomeΚΡΗΤΗΠρόβατα στο σφυρί για… χρέη

Πρόβατα στο σφυρί για… χρέη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χειρότερό τους εφιάλτη βλέπουν να ζωντανεύει οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, που απειλούνται να χάσουν τώρα και τα κοπάδια τους σε πλειστηριασμούς. Η πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία, με αντικείμενα πλειστηριασμών όχι σπίτια, αυτοκίνητα ή οικόπεδα, αλλά πρόβατα, κατσίκια και γίδες, έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με καταγγελίες, σε περιοχές του Ρεθύμνου. Για άνευ προηγουμένου διαδικασία κάνουν λόγο κτηνοτρόφοι και μη, επισημαίνοντας ότι οι πλειστηριασμοί προβάτων είναι «εντελώς απαράδεκτοι» και «κατάντια».

«Αν το κάνει η τράπεζα ή το κράτος γιατί χρωστά ο κτηνοτρόφος στο Δημόσιο είναι εντελώς απαράδεκτο, αφού το ίδιο το κράτος ήδη οφείλει να μας δώσει χρήματα από επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σχολίασε ο αντιπρόεδρος των κτηνοτρόφων στο Ηράκλειο Στρατής Σκουλάς.

«Δε θα περάσει»

«Φτάσαμε σε σημείο να πλειστηριάζουν και ζωικό κεφάλαιο. Από τη στιγμή που ο δανειολήπτης δεν έχει να παραδώσει είτε σπίτι, αυτοκίνητο ή οτιδήποτε άλλο και εφόσον έχει πρόβατα, πλειστηριάζουν ακόμη και ζωικό κεφάλαιο», τόνισε μιλώντας επίσης στη «Ν.Κ.» το μέλος της Κίνησης κατά Πλειστηριασμών Ρεθύμνου – μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΑΝ.ΕΛ. Χάρης Καλογεράκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μπλοκαρίστηκαν οι εν λόγω πλειστηριασμοί.

«Το μπλοκάραμε κι αυτό. Και θα τα μπλοκάρουμε όλα. Δε θα περάσει τίποτα από το Ρέθυμνο», είπε χαρακτηριστικά.

Στις συνολικά δύο περιπτώσεις που ζώα κτηνοτρόφων ως περιουσιακά στοιχεία βρέθηκαν στο επίκεντρο πλειστηριασμού στο Ρέθυμνο η διαδικασία δεν προχώρησε όχι γιατί ίσως έγινε αντιληπτό το ασύλληπτο του περιεχομένου, ούτε επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση, μπλόκαρε και στις δύο περιπτώσεις από ομάδα πολιτών που κάθε Τετάρτη βρίσκεται επί ποδός και με οργισμένες αντιδράσεις δεν επιτρέπει να γίνονται οι πλειστηριασμοί.

Οργή κτηνοτρόφων: «Ας σοβαρευτεί επιτέλους η Πολιτεία»

Εξοργισμένοι και αποσβολωμένοι από την εξέλιξη αυτή κτηνοτρόφοι και μη ζητούν από την Πολιτεία να σοβαρευτεί, εξηγώντας ότι οι αντοχές τους εξαντλήθηκαν.

«Αν αυτό συμβαίνει, είναι απαράδεκτο κι εγκυμονεί και κινδύνους», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης. «Δεν ήθελα να το πιστέψω ότι μπορεί να γίνει. Είναι κατάντια», τόνισε από την πλευρά του ο κτηνοτρόφος και αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Γιώργος Γωνιανάκης. Ο ίδιος ανέφερε πως, «αν κατάσχουν τα πρόβατα, να υπάρχει η προϋπόθεση να μην μπορούν να τα πουλήσουν αυτοί που θα τα πάρουν για να δούμε πόσο καιρό θα αντέξουν να τα συντηρούν όπως οι κτηνοτρόφοι και να παίρνουν ψίχουλα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση