HomeΚΡΗΤΗΚαταρροϊκός πυρετός: Ξεκινούν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του εντόμου-φορέα μετάδοσης

Καταρροϊκός πυρετός: Ξεκινούν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του εντόμου-φορέα μετάδοσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων ανακοινώνεται ότι, μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, και με αφορμή την επιβεβαίωση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε εκτροφές αιγοπροβάτων στην περιοχή Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων, ξεκινάει άμεσα η εφαρμογή του προγράμματος προληπτικών εντομοκτονιών για την καταπολέμηση των εντόμων (Cullicoides spp) φορέων του ιού του καταρροϊκού πυρετού στις αιγοπροβατοτροφικές και βοοτροφικές εκμεταλλεύσεις  της  περιοχής Ακρωτηρίου.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ενταχθούν και άλλες περιοχές της Π.Ε. Χανίων που θα καθοριστούν από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ανάλογα με την κρίση της.

Οι ψεκασμοί θα γίνονται από εργολάβο στον οποίο έχει ήδη ανατεθεί το έργο και σε πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί υπό την καθοδήγηση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Κτηνιατρικής, της Π.Ε. Χανίων.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να συνεργαστούν, διευκολύνοντας έτσι το έργο της Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος τους.

Επίσης, παρακαλούνται οι Δήμαρχοι οι οποίοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, πριν προβούν σε οποιαδήποτε πράξη, να έρχονται σε άμεση επαφή με το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Χανίων (τηλέφωνα επικοινωνίας: 28213-46600 / 46603-4, κ. Μεσσαριτάκης). Το πρόβλημα έχει ποικίλες διαστάσεις – οικονομικές, υγειονομικές και περιβαλλοντικές – και πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες διαδικασίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση