HomeΚΡΗΤΗΣτη Γεωργική Σχολή ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος

Στη Γεωργική Σχολή ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σεβ. κ. Μακάριος, μετά από συνεννόηση με τη κ. Μ. Χαλκιαδάκη, Διευθύντρια της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς, επισκέφθηκε σήμερα τη Σχολή, συζήτησε με τους Καθηγητές και σπουδαστές και διένειμε σε όλους την Καινή Διαθήκη, (αρχαίο κείμενο και νεοελληνική απόδοση), έκδοση της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο Διεπιστημονικά Συνέδρια Γόρτυνας πού έχει οργανώσει η Ι. Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, σε συνδιοργάνωση με αξιόλογους φορείς της Κρήτης, ασχολήθηκαν και με την ιστορία, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γεωργική Σχολή Μεσαράς.

Μάλιστα στα πορίσματα του 1ου Συνεδρίου Γόρτυνας, το 2012, που στάλθηκαν στους αρμόδιους κρατικούς φορείς, οι 60 Σύνεδροί του, Έλληνες και Ξένοι Επιστήμονες και Ερευνητές, συμπεριέλαβαν και τα εξής: «…Εκφράζουμε τη λύπη μας για την υπολειτουργία της ιστορικής Γεωργικής Σχολής Μεσαράς. Ως δημιουργική πρόταση αξιοποίησής της προτείνουμε την ουσιαστική λειτουργία της με νέο θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας…». Το δε 2ο Συνέδριο Γόρτυνας, που έγινε πριν περίπου ένα μήνα στο νεόδμητο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης, στις Μοίρες, ήταν εξ΄ ολοκλήρου αφιερωμένο στους, εν κινδύνω ευρισκόμενους Αγροτικούς πολιτισμούς. Μεταξύ των εισηγητών ήταν και η κ. Μ. Χαλκιαδάκη, Διευθύντρια της Σχολής, με θέμα: ««Το Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο (Π.Γ.Σ.) Μεσαράς και ο ρόλος του στην εκπαίδευση των αγροτών σήμερα – προβλήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στον γεωργικό τομέα».

Η συνάντηση του Μητροπολίτου κ. Μακαρίου με τους Καθηγητές και σπουδαστές της Σχολής, ανανεώθηκε για τη Δευτέρα 20/10/2014, στο, αμέσως διπλανό στη Σχολή, βυζαντινό εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής, όπου ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τρισάγιο για τον μακαριστό προκάτοχό του Επίσκοπο Αρκαδίας κ. Βασίλειο, έργο του οποίου είναι η Γεωργική Σχολή Μεσαράς, σε εκκλησιαστικά κτήματα που παραχωθήκαν από την Τοπική  Εκκλησία για τον σκοπό αυτό.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση