HomeΚΡΗΤΗ18 χρόνια φυλάκισης για την πρώην ταμία – Αθώοι οι υπόλοιποι

18 χρόνια φυλάκισης για την πρώην ταμία – Αθώοι οι υπόλοιποι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για την πρώην ταμία του δήμου Νεάπολης η οποία έχει κατηγορηθεί για την μαύρη τρύπα του δημοτικού ταμείου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η ταμίας μετά την απολογία της, κρίθηκε ένοχη ενώ της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 χρόνων χωρίς αναστέλλουσα δύναμη.

Την ίδια ώρα, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της ταμία και την αθώωση των υπολοίπων ωστόσο κατά την αγόρευσή του είχε τονίσει ότι ο πρώην δήμαρχος ήταν «λίγος και ανεπαρκής για να διοικήσει το δήμο».

 

Οι απολογίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην ταμίας κατά την απολογία της ανέλαβε την ευθύνη για την υπεξαίρεση μέρους των χρημάτων και συγκεκριμένα για 234.000 ευρώ ενώ για τα υπόλοιπα 1,2 εκατομμύρια ευρώ ανέφερε ότι δεν είχε ιδέα πού πήγαν (δείτε εδώ).

Την ίδια ώρα ο πρώην δήμαρχος, Νίκος Καστρινάκης ανέφερε ότι δεν είχε ιδέα τι γινόταν στο ταμείο και θεωρούσε ότι άφησε ένα «δήμο πρότυπο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση