HomeΚΡΗΤΗΜ. Πετρακογιώργη: «Παλιά  του  τέχνη κόσκινο….»

Μ. Πετρακογιώργη: «Παλιά  του  τέχνη κόσκινο….»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακολουθώντας την γνωστή και παγιωμένη τακτική του, ο σημερινός Δήμαρχος Φαιστού, εξαπολύει μύδρους κατά της απελθούσας  Δημοτικής Αρχής  προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις», να «δικαιολογήσει» τα αδικαιολόγητα  και να  καλύψει τις αδυναμίες της δημοτικής  του αρχής και  την ανεπάρκεια της, ανεπάρκεια που  έγινε αντιληπτή  με την ανάληψη της θητεία της .

Οι  «παροικούντες» τον Δήμο Φαιστού , αυτοί  που  παρακολουθούν  διαχρονικά  τα κοινά της περιοχής  και  εκείνοι που γνωρίζουν τα πεπραγμένα  του κ. Αρμουτάκη   (κατά την  μακρά ομολογουμένως  ενασχόλησή του  με τα δημοτικά πράγματα της περιοχής, από το 1979) , δεν ξαφνιάζονται από την στάση του. Την  θεωρούν αναμενόμενη. Είναι,  λένε , χαρακτηριστικό  γνώρισμα  του συγκεκριμένου ατόμου, ενθυμούμενοι  τις κατά καιρούς ανοίκειες  και αήθεις  επιθέσεις του στους πολιτικούς αντιπάλους του .

Απαντώ σήμερα, σε ελάχιστα μόνο απ΄ όσα  καταμαρτυρεί ο  δήμαρχος και η ομάδα του, στην απερχόμενη  δημοτική αρχή και εμένα προσωπικά, παρά το ότι πρόθεσή μου ήταν η πίστωση χρόνου στη νέα δημοτική αρχή. Κι αυτό  γιατί διαπιστώνω  ότι  την ανεκτικότητα  και το  περιθώριο χρόνου το εκλαμβάνουν ως αδυναμία και προσπαθούν να το εκμεταλλευθούν καλύπτοντας έτσι  τις ευθύνες τους.

Η  έναρξη της θητείας  του σημερινού δημάρχου  ξεκίνησε με το «σώου της παραλαβής»  όπου φωτογραφήθηκε κραδαίνοντας ένα ανυπόγραφο σημείωμα που βέβαια δεν έγραψε, ούτε  υπέγραψε  η  απερχόμενη Δήμαρχος. Ας ερωτηθεί σχετικά ο, καλά γνωρίζων αλλά σιωπών, αντιδήμαρχός του των  Οικονομικών. Όσον αφορά τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί σχετικά  με  την ενημέρωση της νέας  δημοτικής αρχής,  διερωτώμαι: Μήπως ο σημερινός δήμαρχος δεν ήταν επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης την τελευταία δημοτική περίοδο; Μήπως ο σημερινός αντιδήμαρχος Οικονομικών  και αντιδήμαρχος Οικονομικών του πρώην Δήμου Μοιρών κ. Μαυράκης, δεν ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής τα τελευταία 3,5 χρόνια, έχοντας πλήρη γνώση  των  οικονομικών στοιχείων του δήμου και των διαδικασιών προμηθειών, διαγωνισμών κ.λ.π, αφού συμμετείχε  σε αυτές; Σε σχεδόν  καθημερινή βάση το τελευταίο τρίμηνο βρισκόταν στις υπηρεσίες του Δήμου, όπως και ο Δήμαρχος επιλεκτικά έκανε τις συναντήσεις του.

Γιατί λοιπόν δεν  ήταν ενημερωμένοι, αφού ο θεσμικός τους ρόλος αυτό  απαιτούσε και επέβαλλε; Προφανώς, γιατί δεν υπήρχε  πραγματικό  ενδιαφέρον για  τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου, αλλά μόνο στείρα αντιπολίτευση.

Είχε προηγηθεί αλλά και επακολούθησε  ένα δριμύ κατηγορώ για «αποψίλωση» και «υποστελέχωση» των υπηρεσιών του Δήμου , λόγω μετακίνησης υπηρεσιακών  που  δεν «εκδιώχθηκαν» , όπως υποστηρίζει, ούτε «απολύθηκαν»,  αλλά έκαναν χρήση των διατάξεων του νόμου για  την ενδοδημοτική κινητικότητα ή για τις συνταξιοδοτήσεις τους. Υποτιμά  το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου, τις γνώσεις και την επάρκειά  με την οποία  ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του.

Προφανώς  οπαδός της άποψης ότι «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα», o Δήμαρχος επιτίθεται ενώ πρέπει να απολογείται  γιατί: Ενώ  διεκδίκησαν με την ομάδα  του την ηγεσία του Δήμου  « σαν έτοιμοι από καιρό, σαν  έμπειροι , σαν  ειδικοί  και σαν  σωτήρες  του τόπου» , διαπιστώθηκε εξ αρχής  -και μάλιστα  καθ’ ομολογία τους – η   ανεπάρκεια και η ανικανότητά τους.   Γιατί  τι άλλο από ανικανότητα αποδεικνύει η αδυναμία τους να προμηθεύσουν εδώ και 40 ημέρες με καύσιμα τον Δήμο ;  Αφού  εξάντλησαν όλα τα περιθώρια «ζητιανιάς»  χρημάτων από Πολιτιστικούς Συλλόγους, Φορείς, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων  και ιδιώτες, ήρθε η ώρα της «συγγραφής   κατηγορητηρίων». Ας παραδεχθούν και δημόσια  αυτό που ομολόγησαν  στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι δηλαδή «έστειλαν τρεις φορές τα χαρτιά  αλλά ήταν  λάθος  και τους επεστράφησαν. Δεν  δικαιολογείται να μην έχει υπόψη του το «ιστορικό» του άγονου διαγωνισμού για τα καύσιμα, την κείμενη νομοθεσία, κτλ (δείτε σχετικά ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ, ΑΔΑ: ΩΡΚΕΩΗ1-ΦΡΩ).

Αναρωτιέται για τα σφαγεία; Πόσο επιλεκτική μνήμη μπορεί να έχει εάν δεν θυμάται ότι δεν προσήλθε και δεν υπήρξε απαρτία σε προσκλήσεις Γ.Σ. για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν προκύψει;

Σχετικά με το κολυμβητήριο η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν «άθλια». Ξέρουν όμως ότι η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε σε σχετικό μας αίτημα και σήμερα τους  έχουμε αφήσει μελέτη και χρηματοδότηση για τη συντήρηση του. Είναι όλα έτοιμα για τη σχετική δημοπράτηση. Επίσης κάναμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αδειοδότηση  του, αν και ο κ. Αρμουτάκης ως υπομηχανικός και δύο φορές Δήμαρχος δεν είχε υλοποιήσει.

Τέλος για τα δύο έργα που αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του και που αποτελούν μέρος του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Υπαίθρου, έχει αποκλειστικά την ευθύνη εάν δεν έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις, θέτοντας τα στις προτεραιότητες του. Είναι πολλά εκείνα που πρέπει να ειπωθούν και επιμένοντας να σεβόμαστε ζητήματα αρχών και δεοντολογίας θα αναφερθούμε σχετικά στο επόμενο Δ.Σ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση