HomeΚΡΗΤΗΕκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι από την Ευρώπη στην Περιφέρεια

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι από την Ευρώπη στην Περιφέρεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους από Β. Ιρλανδία, Ισπανία, Πολωνία, Βέλγιο και Τουρκία που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με θέμα “How to be a grandparent” («Πώς να γίνεις παππούς ή γιαγιά»), στο οποίο συμμετέχει η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης, υποδέχτηκε σήμερα στη Περιφέρεια ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανταλλαγή εμπειριών και εκπαιδευτικών μεθόδων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτών και μαθητών της Ε΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αλικαρνασσού και των ενηλίκων εκπαιδευομένων ηλικίας 50+. Η ανταλλαγή εμπειριών, πρακτικών και μεθόδων θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της ποικιλόμορφης ευρωπαϊκής πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας και στην καλύτερη κατανόηση περιοχών κοινού ενδιαφέροντος στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού προγράμματος και αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, αναφέρθηκε στις καλές πρακτικές και την ανταλλαγή εμπειριών που αναπτύσσει το πρόγραμμα, όπως επίσης στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στα Κρητικά προϊόντα του νησιού.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης τόνισε τη καλή συνεργασία που υπάρχει με τους ξένους εκπαιδευτικούς για την υλοποίηση του “How to be a grandparent”, ενώ έκανε σύντομη αναφορά και στα υπόλοιπα εκπαιδευτικά Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούν από κοινού Περιφέρεια Κρήτης, οι δήμοι του νησιού, και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα δημιουργήσει πιθανές ευκαιρίες για τους άνεργους ενήλικες, ιδίως εκείνων που 50 + ή ηλικιωμένους, με ή χωρίς τη βασική εκπαίδευση, ώστε να τους δοθούν κίνητρα για να αποκτήσουν γνώσεις Αγγλικών, Νέων Τεχνολογιών και δεξιοτήτων χειροτεχνίας, εικαστικών προκειμένου να ενσωματωθούν σε ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον, ξεκινώντας μια νέα ζωή και συμμετέχοντας σε πολιτιστικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση