HomeΚΡΗΤΗΗ υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Βιάννου στη Βουλή

Η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Βιάννου στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι βουλευτές Ηρακλείου Μαρία Διακάκη και Μιχάλης Κριτσωτάκης, καταθέτουν Αναφορά τo Ψήφισμα  του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου στο οποίο επισημαίνουν ότι «λαμβάνοντας υπόψη:

–Το γεγονός ότι o Δήμος Βιάννου είναι ο μοναδικός  ορεινός σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 αλλά και ο πιο απομακρυσμένος του Ν. Ηρακλείου,  με μόνιμο πληθυσμό περίπου  τους 6.000 κατοίκους που στην πλειοψηφία τους απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα  και ιδιαίτερα στις δυναμικές καλλιέργειες που σημαίνει προσφορά εργασίας και διέξοδο από την σημερινή οικονομική κρίση.

-Τη σοβαρή υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου με ιατρούς γενικής ιατρικής, ειδικοτήτων όπως παιδίατρο, ακτινολόγο μικροβιολόγο και αγροτικούς,  αλλά και απουσία οδηγών ασθενοφόρου γεγονός που δεν διασφαλίζει την υγεία των κατοίκων με άμεσο κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής .

-Την αναγκαιότητα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Άνω  Βιάννου  που αποτελεί τη μοναδική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας για τους κατοίκους του Δήμου μας,  ενώ  καλείται να καλύψει τόσο τις καθημερινές ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας των κατοίκων που δεν έχουν εναλλακτική πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας λόγο του απόμακρου της περιοχής αλλά και της μη ύπαρξης τακτικής συγκοινωνίας, όσο  και τα καθημερινά έκτακτα και επείγοντα περιστατικά πολλά από τα οποία χρήζουν άμεσης διακομιδής και περίθαλψης σε νοσοκομείο.

-Το γεγονός ότι σήμερα, ύστερα από την συνταξιοδότηση των οδηγών του ασθενοφόρου που είχαν την  ευθύνη κίνησής του, δεν υπάρχει επαρκής αριθμός οδηγών ώστε να εξασφαλίζεται η  εικοσιτετράωρη, απρόσκοπτη και γρήγορη κίνησή του.

-Την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενεργή στήριξη των κατοίκων και των φορέων της Βιάννου, που καθημερινά, προσφέρουν από το υστέρημα τους αναπληρώνοντας το κενό που η Πολιτεία αφήνει, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές για ένα σύστημα υγείας που δεν ανταποκρίνεται ούτε στις βασικές τους ανάγκες.

– Την μεγάλη ανασφάλεια που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι του Δήμου  μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

-Το αναφαίρετο δικαίωμα ΟΛΩΝ στη δημόσια υγεία», δηλώνουν «με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την εναντίωση μας στη συνεχή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου», καταδικάζουν «οποιαδήποτε ενέργεια που θέτει την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας σε κίνδυνο»  και απαιτούν «την ΑΜΕΣΗ και ΠΛΗΡΗ στελέχωση του Κέντρου Υγείας  Άνω Βιάννου  με Ιατρούς Γενικής Ιατρικής, Ειδικοτήτων, Οδοντιάτρου, Παιδιάτρου, Κοινωνικού Λειτουργού, Αγροτικού ιατρούς, αλλά και την αναπλήρωση των οδηγών του ασθενοφόρου έτσι ώστε να διασφαλιστεί το υπέρτατο αγαθό, Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ».

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Διακάκη Μαρία

Κριτσωτάκης Μιχάλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση