HomeΚΡΗΤΗΤα σχέδια για τη Χρυσή από τους καθηγητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Τα σχέδια για τη Χρυσή από τους καθηγητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσιάστηκε από τους καθηγητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης η μελέτη διαχείρισης της νήσου Χρυσής τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ. Με μικρή συμμετοχή κόσμου αλλά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και του Δήμου Ιεράπετρας άκουσαν τις προτάσεις των μελετητών με επικεφαλής τους καθηγητές Μωυσή Μυλωνά και Μιχάλη Δρεττάκη, να προτείνουν την ίδρυση ενός φορέα διαχείρισης με προεξάρχοντα το Δήμο Ιεράπετρας, για να εφαρμόσει τις προτάσεις αυτής της μελέτης, αφού έμειναν στα συρτάρια οι δυο προηγούμενες.

Οι μελετητές υποστήριξαν ότι έδωσαν πάρα πολύ μεγάλη σημασία στον άνθρωπο που παραδοσιακά έχει μάθει να περνά κάποιες μέρες στο νησάκι των καλοκαιρινών κυρίως αποδράσεών του.

Πρότειναν να χωριστεί το νησί σε δύο ζώνες με πρώτη εκείνη όπου υπάρχει το κεδρόδασος το οποίο πρέπει να προστατευτεί, καταργώντας τους υπάρχοντες ξύλινους διαδρόμους και μεταφέροντας τη σύνδεση της βόρειας και της νότιας παραλίας ανατολικά και δυτικά στην περίμετρο του δάσους των κέδρων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση