HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας

Παρέμβαση για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Βιάννου, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μαυρουδή Βορίδη, διαβιβάζοντας ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Βιάννου.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα «o Δήμος Βιάννου είναι ο μοναδικός ορεινός, αλλά και ο πιο απομακρυσμένος του Ν. Ηρακλείου, με μόνιμο πληθυσμό 6.000 κατοίκους. Ωστόσο, η σοβαρή υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου σε ιατρούς γενικής ιατρικής, ειδικοτήτων όπως παιδιάτρου, ακτινολόγου, μικροβιολόγου και αγροτικού, αλλά και η απουσία οδηγών ασθενοφόρου, δεν διασφαλίζουν την υγεία των κατοίκων με άμεσο κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής. Το Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου αποτελεί τη μοναδική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας για τους κατοίκους του Δήμου, ενώ καλείται να καλύψει τόσο τις καθημερινές ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας των κατοίκων που δεν έχουν εναλλακτική πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας λόγο του απόμακρου της περιοχής, αλλά και της μη ύπαρξης τακτικής συγκοινωνίας, όσο και τα καθημερινά έκτακτα και επείγοντα περιστατικά πολλά από τα οποία χρήζουν άμεσης διακομιδής και περίθαλψης σε νοσοκομείο.»

Τέλος, στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζεται η ξεκάθαρη και κατηγορηματική εναντίωση στη συνεχή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου, καταδικάζεται οποιαδήποτε ενέργεια που θέτει την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών σε κίνδυνο και ζητείται η άμεση και πλήρης στελέχωσή του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση