HomeΚΡΗΤΗΑναβλήθηκε η πρώτη δίκη για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Αναβλήθηκε η πρώτη δίκη για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη του 20χρονου που κατηγορείται για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Η 16χρονη έχασε την ζωή της πριν από τέσσερα περίπου χρόνια μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Πρόκειται για μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο.

Στο μεταξύ, για τις 12 Φεβρουαρίου 2015 προσδιορίστηκε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, των άλλων τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Πρόκειται για δύο από τους ειδικευόμενους τότε γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου, που αντιμετώπισαν το περιστατικό της Στέλλας Ακουμιανάκη, τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου και έναν ακόμα νεαρό φίλο της Στέλλας.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, οι δύο γιατροί παραπέμπονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως, ενώ οι δύο νεαροί για θανατηφόρα έκθεση ανήλικης και βιασμό κατά συναυτουργία.

Η συγκλονιστική υπόθεση

Το Μεγάλο Σάββατο του 2011 η 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη βγηκε βόλτα με τον 17χρονο κολλητό της κι έναν 23χρονο φίλο του.

Οι δύο νεαροί, αφού πρώτα είχαν διασκεδάσει με τη μαθήτρια σε μπαρ του Ρεθύμνου καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, στη συνέχεια φέρεται να την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία όπου κι επιχείρησαν -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- να ασελγήσουν σε βάρος της.

Συγκεκριμένα, οι δύο νεαροί σε διάστημα μισής ώρας της έδωσαν να πιει περισσότερο από μισό μπουκάλι ουίσκι και όταν πλέον το κορίτσι ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν σεξουαλικά.

Οταν όμως η κοπέλα έχασε εντελώς τις αισθήσεις της, την μετέφεραν πανικόβλητοι στο νοσοκομείο.

Αναφορικά με τις ποινικές ευθύνες των γιατρών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επισημαίνει -επικαλούμενο την ιατροδικαστική γνωμοδότηση- ότι «στο κορίτσι χορηγήθηκε αρχικά ορός γλυκόζης, χωρίς να ελεγχθούν τα επίπεδα στον οργανισμό του, η οποία προκάλεσε μεταβολική οξέωση, κατάσταση που προϋπήρχε λόγω της αιθανόλης που επιβάρυνε την καρδιακή λειτουργία και το εγκεφαλικό οίδημα».

Μάλιστα, ο ειδικευόμενος γιατρός που ανέλαβε πρώτος το περιστατικό «υποτίμησε το συμβάν, παραβλέποντας τη μικρή ηλικία, το φύλο, το βάρος και σωματότυπο της ασθενούς (σ.σ.: είχε ύψος 1,50 μ. και ζύγιζε 45 κιλά) και το γεγονός ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ με άδειο στομάχι, και το αντιμετώπισε ως περίπτωση μέθης ρουτίνας, τοποθετώντας τη Στέλλα στον διάδρομο».

Για τον δεύτερο γιατρό, το Συμβούλιο έκρινε πως για πρώτη φορά επισκέφθηκε την ασθενή στις 6.05 π.μ., δηλαδή μιάμιση ώρα μετά τη διακομιδή της κοπέλας στο νοσοκομείο και «παρά το γεγονός ότι δεν διαπίστωσε καμία βελτίωση της υγείας της, δεν θορυβήθηκε και δεν κάλεσε την εφημερεύουσα ειδικευμένη και σαφώς πιο έμπειρη ιατρό, παραλείποντας επίσης να ενημερώσει για το ιατρικό περιστατικό την επόμενη εφημερεύουσα ειδικευόμενη ιατρό, αλλά έδωσε την εντολή στη νοσηλεύτρια να χορηγήσει δεύτερο ορό γλυκόζης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση