HomeΚΡΗΤΗΣυνέλευση για το ΙΚΑ Μοιρών

Συνέλευση για το ΙΚΑ Μοιρών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάλεσμα σε συνέλευση για την ιστορία της κατάληξης του παραρτήματος ΙΚΑ Μοιρών-Μεσαράς απευθύνει το Συντονιστικό Πολιτών Μεσαράς με ανακοίνωσή τους.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 7 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Μοιρών.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Πολιτών Μεσαράς έχει ως εξής:

Στους καιρούς των μνημονίων άλλη μια ιστορία πάλης του λαϊκού κινήματος έληξε άδοξα;;

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΟΧΙ και εξηγούμαστε:

Οι προσπάθειες του κινήματος πολιτών της Μεσαράς ξεκίνησαν τον Ιούνιο όταν τέθηκε το θέμα από τους εργαζόμενους στο τοπικό παράρτημα του ΙΚΑ, χωρίς να πρωτοστατήσουν στις διαδικασίες που ακολούθησαν.  Πραγματοποιήθηκαν ανοικτές συνελεύσεις απ’ όπου προέκυψε ένα συντονιστικό με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων εργαζομένων και άλλων, πάρθηκαν συλλογικές αποφάσεις, συστήθηκε επιτροπή και με τη συμμετοχή των Δημάρχων της περιοχής και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους αρμόδιους στο Υπουργείο.

Δεν είχαμε αυταπάτες για τις προθέσεις τους, οφείλαμε όμως  να το παλέψουμε, και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Να ξεσκεπάσουμε  την επικοινωνιακή πολιτική τους, την εξαπάτηση των πολιτών και αιρετών για ψηφοθηρικούς λόγους- ήδη είχε γίνει στους εργαζόμενους του ΙΚΑ- θέτοντας το ζήτημα αυτό και στη συνάντηση στο Υπουργείο.

Οι πολίτες της Μεσαράς θα ταλαιπωρηθούμε  πηγαίνοντας στο Ηράκλειο για την εξυπηρέτηση μας, όπως έγινε και με το κλείσιμο των άλλων υπηρεσιών. Οι εναπομείναντες δύο υπάλληλοι,  εκ περιτροπής ανά τρίμηνο  και χωρίς αρμοδιότητες θα παίζουν τον ισχνό ρόλο του διαβιβαστικού γραφείου.

 Μετά από αυτές τις εξελίξεις και την ανακολουθία που έδειξαν σε αυτά που είχαν συμφωνήσει,  σωστά πράττει ο δήμαρχος Φαιστού και δεν στεγάζει αυτό το «έκτρωμα»  ΙΚΑ . Να σημειωθεί δε, ότι οι συμφωνίες με τους αιρετούς είχαν γίνει και με παρουσία πολιτικών που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή στην προσπάθεια  να έχουν ισχύ. Αυτούς που όπως αποδείχτηκε ψεύδονταν με τις διαβεβαιώσεις τους για τόσο σοβαρά ζητήματα και μάλιστα στους δύσκολους καιρούς των μνημονίων που αυτοί με την πολιτική τους μας επέβαλαν, τους περιφρονούμε με τον τρόπο μας.

 Παρά το ότι οι προσπάθειες που έγιναν δεν πέτυχαν τα αναμενόμενα,  όσα κατακτήσαμε με τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες οφείλουμε να τα  διατηρήσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την αντιμετώπιση και άλλων σοβαρών θεμάτων, όπως αυτό της υγείας, τα οποία είχαν τεθεί στις συνελεύσεις μας  και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Επεξεργάζονται και σε αυτά εφαρμογές των μνημονίων στην περιοχή μας- μην ξεγελιέστε από τις δήθεν ευαισθησίες του άλλου τοπάρχη – περιφερειάρχη υγείας. Θα τα πούμε στην συνέλευση μας την Πέμπτη όπου έχουν καλεστεί και εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία της περιοχής μας.

  Αλλά στα θέματα αυτά  θα δυσκολευτούν γιατί οι εργαζόμενοι είναι μπροστάρηδες ήδη σε αυτόν τον αγώνα τον οποίο οφείλουμε να συνεχίσουμε  και να είμαστε μαζί τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση