HomeΚΡΗΤΗ120 παιδιά επιπλέον στους Παιδικούς Σταθμούς

120 παιδιά επιπλέον στους Παιδικούς Σταθμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιπλέον 120 παιδιά πήρε ο Δήμος Ηρακλείου στους παιδικούς σταθμούς μετά την αξιοποίηση παλιών αιθουσών που είχαν εγκαταληφθεί και οι οποίες καθαρίστηκαν και ευπρεπίστηκαν. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίστηκε και το πρόβλημα με τα 45 παιδιά του Ε΄ Παιδικού Σταθμού στην περιοχή του σταδίου Ελευθερίας, που έκλεισε αφού το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν κρίθηκε ακατάλληλο μετά από σχετική καταγγελία.

Οι παρεμβάσεις έγιναν σε συνοικίες με πολλούς εργαζόμενους όπως το Ατσαλένιο, τα Καμίνια και η Αλικαρνασσός, ενώ τα νήπια που επιλέχθηκαν ήταν από τον κατάλογο των επιλαχόντων.

Παράλληλα γίνονται προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει ο παιδικός σταθμός του Πανεπιστημίου Κρήτης, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των Βουτών. Έτσι πολλές εργαζόμενες μητέρες του Πανεπιστημίου θα πηγαίνουν εκεί τα παιδιά τους και αναμένεται να υπάρξουν κενές θέσεις σε Σταθμούς της πόλης.

Επίσης έγινε συνάντηση του προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, κ. Γιώργου Βουρεξάκη, με τους υπεύθυνους του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας, που βρίσκεται στη συνοικία Πόρος, για τη διάθεση χώρων όπου ο Δήμος, εφόσον μπορέσει να προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό, θα δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας βρεφών.

Ο κ. Βουρεξάκης συναντήθηκε με όλους τους διευθυντές των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ηρακλείου, με τους οποίους εξέτασαν τις δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και τα προβλήματα, σε μια προσπάθεια να μεγαλώσει η δυναμικότητα των σταθμών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση