HomeΚΡΗΤΗΕλέγχουν τα ετοιμόρροπα στο Ηράκλειο

Ελέγχουν τα ετοιμόρροπα στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σειρά αποφάσεων για την καλύτερη συνεργασία των υπηρεσιών, στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα στο Δήμο Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας.

etimoropa2

Συγκεκριμένα.

Θα ζητηθεί η ανασυγκρότηση των τριμελών επιτροπών ελέγχου των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων.

Ξεκινάει άμεσα μακροσκοπικός έλεγχος των κτισμάτων σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΑΚ, ξεκινώντας από την παλιά πόλη του Ηρακλείου, με παράλληλη αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος.

Δημιουργείται κοινός οδηγός ενεργειών για όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΑΚ θα φτιαχτεί ηλεκτρονικό αρχείο όπου θα καταγράφονται όλα τα ετοιμόρροπα που χρήζουν επισκευής, με παράλληλη καταγραφή των διατηρητέων κτισμάτων και των μνημείων της πόλης.

Ο Δήμος Ηρακλείου από την πλευρά του θα διαθέτει τα μέσα για τα προσωρινά μέτρα ασφαλείας σε ετοιμόρροπα κτίσματα, όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη αντιμετώπισης του κινδύνου. Τούτο δε σημαίνει ότι αίρεται η ευθύνη των ιδιοκτητών, στους οποίους θα καταλογίζονται τα έξοδα κατασκευών και παρεμβάσεων.

etimoropa1

Υπήρξε δέσμευση ανάμεσα στο Δήμο και στις αρχαιολογικές υπηρεσίες για στενή συνεργασία, σε θέματα της παλιάς πόλης και των Ενετικών τειχών, ενώ ο δήμος στα πλαίσια των δυνατοτήτων του θα βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων στα μνημεία.

Τέλος απευθύνεται προτροπή στους δημότες να προχωρήσουν στον έλεγχο των κτιρίων τους και σε αυτό θα βρουν αρωγό το τμήμα Πολεοδομίας, στην παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλών.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου, κ. Γιάννης Αναστασάκης, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, κ. Χάρης Μαμουλάκης, Τεχνικών Έργων, κ. Μαρίνος Παττακός, Πολιτικής Προστασίας, ο τέως αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Μανόλης Βασιλάκης, εκπρόσωποι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, το ΤΕΕ/ΤΑΚ, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση