HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: Επαναλειτουργία του θεσμού επιμόρφωσης δασκάλων και νηπιαγωγών με νέα μορφή

Λ. Αυγενάκης: Επαναλειτουργία του θεσμού επιμόρφωσης δασκάλων και νηπιαγωγών με νέα μορφή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην επαναλειτουργία του Διδασκαλείου, του θεσμού επιμόρφωσης δασκάλων και νηπιαγωγών, με νέα μορφή, εξακτινόμενο σ’ όλη την Ελλάδα, με εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα σπουδών, αναφέρεται με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Για περισσότερα από εβδομήντα χρόνια λειτουργούσε ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός θεσμός επιμόρφωσης των δασκάλων και των νηπιαγωγών, το «διδασκαλείο». Μάλιστα τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε σε όλα σχεδόν τα σχολεία, με πολύ μεγάλη αποδοχή των δασκάλων και των νηπιαγωγών και με αξιόλογα αποτελέσματα τόσο στην Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή.

Σημειώνεται ότι πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ήταν η καθιέρωση της μετεκπαίδευσης και στις άλλες ειδικότητες των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Ωστόσο», όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης «από το 2011 ανεστάλη ο θεσμός της μετεκπαίδευσης (Διδασκαλείο) και έκτοτε παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για επανίδρυση του θεσμού με νέα δομή δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Ο συγκεκριμένος θεσμός μπορεί να συμβάλλει στην συνολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από το αντικείμενό τους μέχρι τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους σε συνθήκες ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και είναι αναγκαία η επαναφορά του με νέο, εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα σπουδών.»

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής επισημαίνει μάλιστα ότι «η Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες τόσο στην ευρύτερη προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, όσο και για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Η επαναλειτουργία του Διδασκαλείου είναι μείζονος σημασίας στο πλαίσιο της ανάπτυξης μίας ενιαίας πολιτικής ως προς την εκπαίδευση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα προβεί στην επαναλειτουργία του Διδασκαλείου με νέα μορφή, εξακτινόμενο σ’ όλη την Ελλάδα, με εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα σπουδών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση