HomeΚΡΗΤΗΟικόσιτος ο … πύθωνας του Ρεθύμνου – Τον γύρο των ΜΜΕ κάνει η είδηση για το φίδι

Οικόσιτος ο … πύθωνας του Ρεθύμνου – Τον γύρο των ΜΜΕ κάνει η είδηση για το φίδι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οικόσιτος τελικά είναι… ο πύθωνας που εθεάθη να «κόβει» βόλτες στην παραλιακή του Ρεθύμνου.

Το βίντεο που δείχνει το τεράστιο ερπετό να… βγαίνει βόλτα στο κέντρο της πόλης (δείτε εδώ) έχει ήδη κάνει τον γύρω των μέσων μαζικής ενημέρωσης όλης της Ελλάδος.

Δημιουργός του βίντεο είναι ένας Αθηναίος ο οποίος τα τελευταία καλοκαίρια εργάζεται στο Ρέθυμνο και ονομάζεται Γιώργος Φραγάκης.

Ο ίδιος όπως αναφέρει στο cretapost είδε το τεράστιο φίδι, το βιντεοσκόπησε και μετά έψαξε να βρει αν είναι αδέσποτο ή όχι.

«Εκεί που καθόμουν κι έπινα καφέ βλέπω μπροστά μου ένα τεράστιο φίδι. Δεν ξέραμε πώς ν’ αντιδράσουμε. Ήταν ήρεμο και πήγαινε προς την παραλιακή. Αργότερα έμαθα ότι το φίδι δεν ήταν αδέσποτο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο κ. Φραγάκης.

https://www.youtube.com/watch?v=smOudOhtNnI

Έντονες αντιδράσεις

Το μεγάλο φίδι, που εικάζεται ότι είναι πύθωνας, ανήκει σ’ έναν ιδιοκτήτη καταστήματος με ταξιδιωτικά είδη που βρίσκεται στην παραλιακή του Ρεθύμνου.

Φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης του, το έβγαλε έξω για να… ξεσκάσει με αποτέλεσμα την αντίδραση πολλών ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί.

«Ο άνθρωπος αυτός πήρε το φίδι και το έβγαλε ν’ αεριστεί πάνω στο κεντρικό πεζοδρόμιο. Δεν υπήρχε καμία επιτήρηση στο φίδι ούτε καν η παρουσία του ιδιοκτήτη για να καθησυχάζει τον κόσμο. Απλά όταν μαζεύτηκε πολύς κόσμος στην περιοχή, βγήκε ο ιδιοκτήτης του, έβαλε το φίδι στην πλάτη του και ξαναμπήκε στο μαγαζί του», επισημαίνει στο cretapost ο κ. Φραγάκης ενώ την ίδια ώρα αναρωτιέται τι θα γινόταν αν το φίδι έβγαινε εκτός ελέγχου.

«Μας είπαν ότι το φίδι ήταν εξημερωμένο, ωστόσο τι θα γινόταν αν κάποιο από τα πολλά σκυλιά που υπήρχαν εκεί πήγαινε και το πείραζε; Σ’ αυτή την περιοχή υπάρχουν αρκετά καφέ και άλλα μαγαζιά που πηγαίνουν οικογένειες και παιδιά. Θα έπρεπε τουλάχιστον να υπήρχε κάποια επιτήρηση στο φίδι», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο cretapost ο κ. Φραγάκης.

FIDI PARALIAKH

Νόμιμη η κατοχή των ερπετών

Καθ’ όλα νόμιμη είναι η κατοχή των ερπετών και στην Κρήτη εφόσον υπάρχουν όλα τα απαραίτητα χαρτιά.

Αυτό διαβεβαιώνει ο Σύλλογος Φίλων των Ερπετών στην Κρήτη μετά από επικοινωνία που είχε το cretapost μαζί του.

«Μπορεί ο οποιοσδήποτε να αγοράσει ερπετό εφόσον έχει όλα τα νόμιμα χαρτιά. Ο κάθε ιδιοκτήτης ερπετού θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ένα χαρτί από τον άνθρωπο που έκανε εισαγωγή το ερπετό με τις ανάλογες σφραγίδες αλλά κι ένα ακόμα επίσημο χαρτί που θα αναφέρει χαρακτηριστικά το είδος, το χρώμα και την προέλευση του ερπετού», επισημαίνει στο cretapost, μέλος του Συλλόγου.

PYTHONAS

Διαφήμιση
Διαφήμιση