HomeΚΡΗΤΗΈφυγαν και τους άφησαν… απλήρωτους – Αναστάτωση σε ξενοδοχείο

Έφυγαν και τους άφησαν… απλήρωτους – Αναστάτωση σε ξενοδοχείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εδώ και δύο μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι τριών ξενοδοχειακών μονάδων στη Χερσόνησο με τους ιδιοκτήτες να έχουν φύγει για… Αθήνα.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», αναφέρουν οι εργαζόμενοι που σήμερα πήγαν στο κεντρικό ξενοδοχείο Viva Island κι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας με στόχο να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα δύο μικρότερα ξενοδοχεία που διατηρούν οι ιδιοκτήτες έκλεισαν για την σεζόν αφήνοντας του εργαζόμενους απλήρωτους ενώ και στο ξενοδοχείο Viva Island που ακόμα λειτουργεί οι υπάλληλοι έχουν να δουν το χρώμα του… χρήματος εδώ και δύο μήνες.

Ωστόσο, στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο δεν θέλησαν οι υπάλληλοι του Viva Island να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

«Αυτή η επιχείρηση έχει άλλα δύο μικρά ξενοδοχεία τα οποία ολοκλήρωσαν πριν λίγες ημέρες την σεζόν κι έκλεισαν. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι ιδιοκτήτες δεν τους έχουν πληρώσει εδώ και δύο μήνες ενώ τους οφείλει επιδόματα αδείας και υπερωρίες. Έτσι, σήμερα το πρωί πήγαν στο κεντρικό ξενοδοχείο και διαμαρτυρήθηκαν με τους υπαλλήλους του συγκεκριμένου καταλύματος – που επίσης είναι απλήρωτοι – να μην θέλουν να βγουν στο δρόμο», επεσήμανε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Γ. Αρετίνης στο cretapost o οποίος βρέθηκε στο πλάι των εργαζομένων ενώ παράλληλα τόνισε πως ο ίδιος επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες.

«Είναι Αθήνα αυτή την ώρα και μου είπαν ότι μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να καταβάλλει τα χρήματα. Εμείς αυτή την ώρα θα προσφύγουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να λυθεί το θέμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αρετίνης.

Την ίδια ώρα ο κ. Αρετίνης υπογράμμισε ότι «είναι απαράδεκτο φέτος που τα ξενοδοχεία είχαν πληρότητα μέχρι και 100% ν’ αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους. Αυτή η νοοτροπία πρέπει ν’ αλλάξει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση