HomeΚΡΗΤΗΟ διοικητής της V Μεραρχίας στο δήμο

Ο διοικητής της V Μεραρχίας στο δήμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 24/9/2014, το πρωί, ο Διοικητής της V Μεραρχίας Κρητών, Ταξίαρχος, Δημήτριος Κωτσιόπουλος, και ο Υποδιοικητής, Συνταγματάρχης, Γιάννης Ατσαλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Διοικητής της V Μεραρχίας συνεχάρη τον κ. Βάμβουκα για την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ παράλληλα εξέφρασε διάθεση στήριξης και αρωγής προς τον Δήμο Χανίων σε όποια περίπτωση ζητηθεί. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων πρότεινε την ανάληψη κοινών δράσεων μεταξύ Δήμου και Μεραρχίας, όπως στην εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28/9/2014, στον ποταμό Μορώνη, στην οποία και θα συμμετέχει η Μεραρχία.

Μεταξύ των θεμάτων, που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης ήταν και το έργο της αποκατάστασης του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, καθώς το κτίριο, όπου στεγάζεται στην παρούσα φάση το Μουσείο έχει κριθεί ακατάλληλο. Ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες, λόγω της σπουδαιότητας και της ιστορικής αξίας, που παρουσιάζουν τα εκθέματα, που φιλοξενούνται στον χώρο του Μουσείου.

Παράλληλα, τέθηκε και το ζήτημα της αποσυμφόρησης του Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο είχαν εκθέσει στον Δήμαρχο Χανίων τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων σε πρόσφατη συνάντηση τους. Ο κ. Βάμβουκας πρότεινε τη μεταφορά των υπηρεσιών του Στρατοδικείου στο κτίριο της Μεραρχίας, ωστόσο, όπως γνωστοποιήθηκε από τον κ. Διοικητή, οι χώροι δεν είναι επαρκείς.

Ο Διοικητής της V Μεραρχίας Κρητών προσέφερε στον Δήμαρχο Χανίων τιμητική πλακέτα, ενώ ο κ. Βάμβουκας προσέφερε από την πλευρά του εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση