HomeΚΡΗΤΗΤους φίμωσαν, τους λήστεψαν και… καταδικάστηκαν

Τους φίμωσαν, τους λήστεψαν και… καταδικάστηκαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικάστηκαν οι δράστες της ληστείας που είχε συγκλονίσει όλη την τοπική κοινωνία όταν τρία άτομα μπήκαν στο σπίτι μία γυναίκας με τους ληστές να δένουν και να φιμώνουν την ίδια και τον αδερφό της και στη συνέχεια να παίρνουν τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι.

Σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναβίωσε η συγκεκριμένη υπόθεση που εκτυλίχθηκε στη Νέα Αλικαρνασσό τον Ιούνιο του 2013 με το Δικαστήριο να καταδικάζει όλους τους κατηγορούμενους.

Η δίκη «άνοιξε» με την κατάθεση των δύο αδερφών, 62 και 59 ετών σήμερα, που ανέφεραν στο δικαστήρια όλο τον εφιάλτη που έζησαν εκείνη την ημέρα.

Ο 45χρονος βασικός κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος στο δικαστήριο. Ο ίδιος, ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών, κατηγορήθηκε ότι είχε δει τα χρήματα στο συγκεκριμένο σπίτι όταν είχε επισκεφτεί την οικία των αδερφών για μία κηδεία.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι ο δεν είχε καμία συμμετοχή στη ληστεία και τα πάντα τα έκαναν οι συνεργοί του.

 

Οι ποινές

Σε 12 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο 45χρονος και πήρε τον δρόμο για την φυλακή καθώς αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Μαζί του καταδικάστηκαν και οι συνεργοί του, ένας 30χρονος που κατηγορήθηκε για ληστεία κατά συναυτουργία και για σωματική βλάβη και του επιβλήθηκε 11 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή 1000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ένας 30χρονος Έλληνας κι ένας 33χρονος Αλβανός – που κρατούσαν τσίλιες εκείνη την ημέρα – καταδικάστηκαν για έξι χρόνια ο καθένας με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση