HomeΚΡΗΤΗΚινητοποίηση για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται παγκόσμια κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην οποία συμμετέχουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των πολιτών του κόσμου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με αφορμή τη Συνδιάσκεψη Κορυφής στη Νέα Υόρκη. Την Δράση στην Αθήνα την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στις 4μμ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου οργανώνει πρωτοβουλία πολιτών.

Το πρόβλημα το γνωρίζουμε καλά: οι εκπομπές CO2 και άλλων αερίων του θερμοκηπίου θα αλλάξουν δραματικά το πώς και το πού θα ζουν οι άνθρωποι τις ερχόμενες δεκαετίες.

Εξίσου καλά γνωρίζουμε και τη λύση του προβλήματος: Ακόμα και η Παγκόσμια Επιτροπή για την Οικονομία και το Κλίμα με τη συμμετοχή προέδρων κρατών και Διεθνών Οργανισμών τονίζει πως χρειαζόμαστε έναν μετασχηματισμό των οικονομιών μας εγκαταλείποντας τα ορυκτά καύσιμα και σημειώνει πως ο μετασχηματισμός αυτός όχι μόνο δεν πρόκειται να μας κοστίσει ακριβά αλλά μάλλον είναι και η οικονομικά εύλογη επιλογή.

Οι πολίτες του κόσμου ενώνονται σε ένα νέο διεθνές κίνημα για να απαιτήσουν αυτό που λείπει: τη βούληση και την αποφασιστικότητα των κυβερνήσεων να ανταποκριθούν στην ιστορική τους ευθύνη και να κάνουν αυτό που χρειάζεται.

Η Μαρία Πετεινάκη, συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε σχετικά:

«Η κλιματική αλλαγή δεν θα προσπεράσει τη χώρα μας. Εκτός από τα ισχυρά και βρώμικα συμφέροντα των ορυκτών καυσίμων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αδιαφορία. Δυστυχώς, από τις προτεραιότητες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης απουσιάζει εκκωφαντικά κάθε αναφορά στην κλιματική αλλαγή. Ακόμα χειρότερα, πλειοδοτούν μεταξύ τους για το ποιος είναι μεγαλύτερος υποστηρικτής του λιγνίτη. Η κλιματική αλλαγή, η απόλυτη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, δεν αντιμετωπίζεται με όμορφες διακηρύξεις αλλά με συγκεκριμένες, άμεσες και αποφασιστικές αλλαγές. Το να προχωρήσουμε στην κατασκευή νέων λιγνιτικών μονάδων όχι μόνο υπονομεύει τον απαραίτητο μετασχηματισμό των οικονομιών μας αλλά και θα αποτελεί τελικά την πιο ακριβή επιλογή για μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλο να πληρώνει αναδρομικά καταστροφικές επιλογές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση