HomeΚΡΗΤΗΠάνω από 1,6 εκ. ευρώ επιστρέφει η ΔΕΗ στους Κρητικούς

Πάνω από 1,6 εκ. ευρώ επιστρέφει η ΔΕΗ στους Κρητικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστροφές χρημάτων θα λάβουν και οι Κρητικοί από την ΔΕΗ.

Πρόκειται για την απόδοσξ του ανταποδοτικού τέλους ύψους 1% στους κατοίκους των δήμων της χώρας που έχουν αιολικά πάρκα.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση έχει καταρτιστεί προ τριετίας ωστόσο αυτή την ώρα είναι θέμα χρόνου η κατάθεση της υπουργικής απόφασης.

Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω καταναλωτές θα λάβουν  επιστροφές χρημάτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με το ποσό να κυμαίνεται από 100 έως 400 ευρώ, αναλόγως των οικισμό και θα είναι εφάπαξ για 2013, 2012 και 2011.

Η Κρήτη συνολικά θα λάβει συνολικά το ποσό των 1.691.665 ευρώ.

Σήμερα σε όλη την Ελλάα υπάρχουν εγκαταστημένα αιολικά πάρκα σε 272 οικισμούς, με περίπου 80 με 100 χιλιάδες σπίτια. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, για αυτά τα περίπου 100.000 σπίτια, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα, θα επιστραφούν χρήματα που έπρεπε να τους έχουν  δοθεί ως ανταποδοτικά.

Για παράδειγμα, στην Αργολίδα υπάρχουν έξι χωριά ορεινά όπου οι λογαριασμοί οικιακού ρεύματος είναι 2.300. Για αυτούς τους 2.300 λογαριασμούς των έξι χωριών της Αργολίδας τα χρήματα που θα επιστραφούν είναι 990.000. Είναι περίπου κατά μέσο όρο – ανά χωριό και ανά σπίτι είναι περίπου 300 ευρώ που θα επιστραφούν πίσω με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όταν έρχεται ο λογαριασμός οι κάτοικοι αυτών των χωριών  αντί να πληρώνουν θα έχουν επιστροφή.

 

Στην Κρήτη

Δέκα συνολικά δήμοι στην Κρήτη δικαιούνται την επιστροφή χρημάτων.

Από το νομό Ηρακλείου είναι:

DEH EPISTROFH HRAKLEIO

Από το νομό Λασιθίου

DEH EPISTROFH LASITHI DEH EPISTROFH LASITHI1

Από το νομό Ρεθύμνου

DEH EPISTROFH RETHYMNO

Από το νομό Χανίων

DEH EPISTROFH XANIA

Διαφήμιση
Διαφήμιση