HomeΚΡΗΤΗΜαθητές της Αυστραλίας στα Χανιά

Μαθητές της Αυστραλίας στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκαν σήμερα Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, οι μαθητές του Γυμνασίου Alphington Grammar School στην Victoria Αυστραλίας, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο και τη Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Νικόλαο Κουκουβιτάκη και Δρ Vivianne Nikou αντίστοιχα, στα πλαίσια ενός ταξιδιωτικού προγράμματος στην Ελλάδα, το οποίο περιείχε επίσκεψη των μαθητών στην Κρήτη, μεταξύ άλλων περιοχών της Ελλάδας όπως τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη.

IMG_2242

Σκοπός της επίσκεψης είναι η εξοικείωση των μαθητών του σχολείου – πολλοί εκ των οποίων έχουν ρίζες ελληνικές ή επαφή με την Ελλάδα – με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα.

Ο κ. Βουλγαράκης κάλεσε τα παιδιά να επισκεφτούν τα μνημεία της πόλης με αναφορά στους συμμάχους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και το Συμμαχικό Νεκροταφείο, επισημαίνοντας ότι οφείλουμε τη σημερινή ειρήνη σ’εκείνους που έπεσαν μαχόμενοι ενάντια στο φασισμό, μια αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία η οποία δυστυχώς δεν «έσβησε» με τον πόλεμο, αλλά διεισδύει επικίνδυνα στον πολιτικό χώρο και απειλεί την ειρήνη παγκοσμίως.

IMG_2237

Τέλος οι μαθητές προσέφεραν δώρα στον κ. Βουλγαράκη, ο οποίος τους κάλεσε να ξαναέρθουν για διακοπές στην Κρήτη, προσφέροντας με τη σειρά του αναμνηστικά δώρα στους υπευθύνους και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου και τα παιδιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση