HomeΚΡΗΤΗ«Πρόσφατος βιασμός δεν επιβεβαιώνεται» – Προσπαθούν να… μαζέψουν την καταγγελία

«Πρόσφατος βιασμός δεν επιβεβαιώνεται» – Προσπαθούν να… μαζέψουν την καταγγελία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν επιβεβαιώνεται πρόσφατος βιασμός σε βάρος του 24χρονου που νοσηλευόταν στην ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με δηλώνεις του δικηγόρου της οικογενείας, Διονύση Βέρρα.

Η ιατροδικαστική εξέταση που υπεβλήθη ο 24χρονος ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι ενώ ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, σε δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας, Διονύσης Βέρρας, αναφέρθηκε ότι επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ωστόσο ανεπίσημα δεν προκύπτει πρόσφατος βιασμός.

«Δεν εντοπίζονται πρόσφατες ρήξεις επομένως επαληθεύεται το τεκμήριο της αθωότητας. Η μητέρα μιλούσε για μία εικόνα του παιδιού που συνδέεται με παρατεταμένο βιασμό, σημείο για το οποίο υπήρξε αντιπαράθεση με την τεχνική σύμβουλο που ορίστηκε για την υπόθεση», ανέφερε ο κ. Βέρρας.

Ως προς τα όσα ειπώθηκαν στην καταγγελία για τις χειροπέδες και τα σημάδια που βρέθηκαν στα χέρια του παιδιού ο κ. Βέρρας ανέφερε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις ενώ «ίσως αποτελεί και προσπάθεια αυτοπροβολής του νεαρού».

 

Ποια ήταν η καταγγελία

Υπενθυμίζουμε ότι η μητέρα του 24χρονου είχε καταγγείλει στην αστυνομία πως ο 24χρονος γιος της που αντιμετώπιζε σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα νοσηλευόταν στην ψυχιατρική (δείτε εδώ).

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας η μητέρα επισκέφτηκε το γιο της στο νοσοκομείο και διαπίστωσε ότι δεν ήταν καλά και τον πήρε στο σπίτι.

Τότε ανακάλυψε ότι ο 24χρονος έφερε πληγές στο σώμα του και αυτό την ανησύχησε με αποτέλεσμα να καταφύγει στην αστυνομία ζητώντας να διερευνηθεί το περιστατικό εκφράζοντας υποψίες ότι το παιδί έχει βιαστεί και κακοποιηθεί.

 

Τι λέει ο διευθυντής της Ψυχιατρικής, Αλ. Βγόντζας

Για αβάσιμες και ανυπόστατες κατηγορίες κάνει λόγο ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Αλέξανδρος Βγόντζας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τόνισε πως «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Η κλινική είναι ανοιχτή σε κάθε έρευνα. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που θα διερευνήσουν κατά πόσο είναι βάσιμη η καταγγελία καθώς και τα κίνητρα».

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε πως ο 24χρονος πήγε στην κλινική στις 5 Σεπτεμβρίου με την αστυνομία και φορούσε χειροπέδες επειδή είχε μία βίαιη συμπεριφορά μέσα στο σπίτι.

«Ήταν σε κακή κατάσταση και έμεινε στην κλινική για μία βδομάδα περίπου. Όταν έφυγε από το νοσοκομείο ήταν σε καλή κατάσταση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση