HomeΚΡΗΤΗΟ Ν. Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο

Ο Ν. Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο κατήγγειλε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Μιλώντας για την ευρωμεσογειακή πολιτική στην Ευρωβουλή τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι οι οικονομικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Μεσογείου πρέπει να στηρίζονται στην αρχή του αμοιβαίου οφέλους και να μην είναι ετεροβαρείς.

Ταυτόχρονα ορισμένες χώρες της Μεσογείου δεν θα πρέπει να έχουν μια πολιτική α λα καρτ. Και αυτό ισχύει, συνέχισε ο Νότης Μαριάς για την Τουρκία η οποία ενώ έχει εισβάλλει παράνομα στην Κύπρο και έχει καταλάβει ένα μεγάλο μέρος του νησιού, ενώ δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι μέλος της Ε.Ε. παρά ταύτα θέλει να επωφεληθεί από την μεσογειακή πολιτική της Ένωσης προκειμένου να διακινεί ελεύθερα τα αγροτικά της προϊόντα της στην επικράτεια των κρατών μελών της Ε.Ε.

Αναφερόμενος στη δημιουργία μιας ελεύθερης οικονομικής ευρωμεσογειακής ζώνης επισήμανε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην δημιουργεί προβλήματα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου που πλήττονται από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια όπως η Ελλάδα. Πολύ δε περισσότερο τώρα που τα αγροτικά προϊόντα των χωρών του νότου έχουν αποκλειστεί από τη ρωσική αγορά λόγω του εμπάργκο.

Τέλος ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στις μαζικές παράνομες μεταναστευτικές ροές από τις χώρες της Μεσογείου προς την Ευρώπη και επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες και για το λόγο αυτό τα κράτη του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση