HomeΚΡΗΤΗΠρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

Πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χθες (Δευτέρα 15/9) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, όπου η “Λαϊκή Συσπείρωση” κατέθεσε ψήφισμα προς έγκριση για το ζήτημα του ΕΝ.Φ.Ι.Α. Με διάφορα προσχήματα το ψήφισμα δεν μπήκε καν σε συζήτηση.

Το ψήφισμα όπως κατατέθηκε:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης επαναλαμβάνει τη θέση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου (31 Οκτώβρη 2013) σε σχέση με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας που με το νέο νόμο ονομάστηκε Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι αντίθετο με το νέο νόμο που μονιμοποιεί και διευρύνει το ειδικό τέλος (χαράτσι), γιατί κανείς εργαζόμενος Έλληνας –πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων – δεν θα μπορεί να πληρώσει τους πολλαπλούς φόρους που επιβάλλονται.

Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία, και ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες, χαρατσώνει την πρώτη κατοικία και τη μικρή ιδιοκτησία. Μετατρέπει σε ενοικιαστές τους εργαζόμενους που με χίλια βάσανα έφτιαξαν ένα σπίτι για να στεγάσουν την οικογένειά τους.

Ιδιαίτερα η φορολόγηση των αγροτεμαχίων λειτουργεί ως αντικίνητρο για την επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτών.

Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια να συνδεθεί η Τοπική Διοίκηση με την είσπραξη του ΕΝ.Φ.Ι.Α.  για να μειωθούν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των λαϊκών στρωμάτων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταργήσει τον απαράδεκτο και αντιλαϊκό αυτό φόρο.

Το Περιφερειακό (Δημοτικό) Συμβούλιο καλεί την Ένωση Περιφερειών –ΕΝΠΕ ( Κεντρική Ένωση Δήμων)  και την πρωτοβάθμια Τοπική Διοίκηση να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νόμο για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Να μη αποδεχτούν να παίξουν το ρόλο «Δούρειου Ίππου» για την εφαρμογή του.

Καλεί το λαό και τη νεολαία σε σθεναρή αντίσταση για την κατάργηση αυτού του νόμου.

Καλεί τους μαζικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, ενάντια σε τέτοια αντιλαϊκά μέτρα και πολιτικές.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση