HomeΚΡΗΤΗΚρίσιμη κατάσταση του φιλάθλου – Ξέσπασε ο πατέρας: «Δεν αξίζει για ένα πρωτάθλημα να χάσεις την ζωή σου»

Κρίσιμη κατάσταση του φιλάθλου – Ξέσπασε ο πατέρας: «Δεν αξίζει για ένα πρωτάθλημα να χάσεις την ζωή σου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 46χρονου φιλάθλου που υπέστη χθες εγκεφαλική αιμορραγία κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού.

FILATHLOS

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα για την πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον Εθνικό Πειραιώς.

Τα πράγματα ήταν ήρεμα μέχρι και το 85’ όταν έγινε συμπλοκή ανάμεσα σε φιλάθλους των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πράγματα «ξέφυγαν» όταν δύο, ένας 27χρονος κι ένας 22χρονος προσπάθησαν να κατεβάσουν το πανό του Εθνικού την ώρα που μία ομάδα οπαδών του Ηροδότου προχώρησαν προς την κερκίδα για να προκαλέσουν καυγά.

FILATHLOS3

Εκεί βρισκόταν ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού ο οποίος είχε έρθει στο Ηράκλειο αποκλειστικά για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

Σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους φιλάθλους με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει ο 46χρονος άνδρας.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Εκεί διαπιστώθηκε – όπως αναφέρεται και στο πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν (δείτε εδώ) – ότι ο 46χρονος δεν έφερε κάποιο εξωτερικό τραύμα ή κάποιο μώλωπα ωστόσο υπέστη ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία που προήλθε από ρήξη ανευρύσματος.

FILATHLOS GHPEDO

Οι θεράποντες ιατροί τον υπέβαλαν σε τραχειοτομή προκειμένου να φύγει το αίμα. Παράλληλα όμως έπρεπε να γίνει κι εμβολή κάτι που δεν μπορούσε να επιτευχθεί στο Βενιζέλειο με τους γιατρούς να αποφασίζουν την αεροδιακομιδή του στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σήμερα το πρωί, στήθηκε η γέφυρα ζωής για τον 46χρονο φίλαθλο (δείτε εδώ) ο οποίος νοσηλεύεται πλέον σε ειδική μονάδα στην Αθήνα σε κρίσιμη κατάσταση.

FILATHLOS NOSOKOMEIO

Συλλήψεις και ποινικές διώξεις

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται από χθες τρεις νεαροί, ένας 22χρονος, ένας 24χρονος κι ένας 27χρονος οι οποίοι φέρονται να ήταν πρωταγωνιστές στα χθεσινά επεισόδια.

Σήμερα πέρασαν και οι τρεις το κατώφλι του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις (δείτε εδώ).

223459

Ξέσπασε ο πατέρας του 46χρονου

Από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο βρέθηκε στο πλευρό του 46χρονου, ο πατέρας του ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του στο cretapost ότι «δεν αξίζει για ένα πρωτάθλημα να χαθεί μια ζωή ενός νέου ανθρώπου».

FILAHTLOS PATERAS

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό το γεγονός θα σημάνει κάτι κυρίως στην κοινωνία. Γιατί από τους αρμοδίους μην περιμένετε το οτιδήποτε. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως στο γήπεδο πηγαίνουμε για να διασκεδάσουμε κι όχι να σκοτωθούμε. Δεν αξίζει για ένα πρωτάθλημα να χαθεί η ζωής ενός νέου ανθρώπου», επεσήμανε ο άτυχος πατέρας ενώ την ίδια ώρα κατήγγειλε ότι στο γήπεδο η αστυνομική παρουσία ήταν μηδαμινή.

Την ίδια ώρα ο πατέρας του 46χρονου αναφέρει ότι υπάρχει ιστορία της οικογενείας του με την ομάδα του Εθνικού και ο γιος του ήθελε να έρθει και ν’ απολαύσει το παιχνίδι.

«Σαν οικογένεια έχουμε ιστορία με τον Εθνικό. Είχαμε αγωνιστεί τόσο εγώ όσο και οι γιοι μου στον Εθνικό ενώ τώρα ασχολούμαστε με τα διοικητικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πήγαμε ν’ αντιμετωπίσουμε τανκς. Πήγαμε να χαρούμε», υπογράμμισε ο πατέρας του φιλάθλου.

FILATHLOS ARNAOYTAKHS

Στ. Αρναουτάκης: «Καταδικάζουμε αυτά τα επεισόδια»

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο γήπεδο του Ηροδότου στην Αλικαρνασσό καταδίκασε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος βρέθηκε στο Βενιζέλειο προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την πορεία της υγείας του 46χρονου.

«Ως ένας άνθρωπος του αθλητισμού θέλω να καταδικάσω αυτά τα επεισόδια. Εύχομαι να έχει καλή ανάρρωση ο 46χρονος και να πάνε όλα καλά στην Αθήνα», επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης.

FILATHLOS TZORTZOGLOY

Ν. Τζώρτζογλου: «Υπάρχουν νόμοι που πρέπει να εφαρμοστούν»

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου ο οποίος εμφανίστηκε οργισμένος με την κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει στα γήπεδα και την ατιμωρησία που επικρατεί.

«Είναι ντροπή όλο αυτό που έγινε και για άλλη μια φορά φαίνεται ότι η ατιμωρησία είναι η μεγαλύτερη γεννήτρια βίας, η οποία φέρνει κι αυτά τα αποτελέσματα.

Δεν μπορούν πέντε τέτοια άτομα να αποτυπώσουν το ήθος και το ύφος ούτε του Ηροδότου, ούτε του Ηρακλείου, ούτε της Κρήτης. Δεν είναι αυτό το νησί μας. Θα πρέπει όμως επιτέλους οι αρμόδιοι να επιβάλλουν τις ανάλογες τιμωρίες στα άτομα που γεννούν την βία.

Προσωπικά καταδικάζω απερίφραστα αυτά τα επεισόδια. Υπάρχουν νόμοι και πρέπει να εφαρμοστούν», επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο cretapost, ο κ. Τζώρτζογλου.

 

Απηυδισμένοι οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού

Οργισμένοι και απηυδισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού που ζητούν να γίνει κάτι με αυτούς τους ανθρώπους που δημιουργούν προβλήματα και αμαυρώνουν το όνομα της περιοχής.

FILATHLOS KATOIKOS2

«Ήταν πέντε άνθρωποι αυτοί που δημιούργησαν τη φασαρία κι είναι κρίμα την μπόρα να την πάρει η Αλικαρνασσός επειδή υπήρξαν αυτοί οι ανεγκέφαλοι», επεσήμανε κάτοικος της περιοχής ενώ ένας δεύτερος κάτοικος ανέφερε ότι «Δεν τους γνωρίζουμε. Κάθε μέρα φυτρώνουν κι άλλοι. Κάτι πρέπει να γίνει και να πιαστούν αυτά τα άτομα. Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Πήγε ένας άνθρωπος να δει έναν αγώνα κι έφυγε με ασθενοφόρο. Όλη η Αλικαρνασσός ζητά δημοσίως συγνώμη τόσο από την οικογένειά του όσο και από τον αθλητισμό».

FILATHLOS KATOIKOS

Διαφήμιση
Διαφήμιση