HomeΚΡΗΤΗΜάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 46χρονος φίλαθλος – Πανελλήνια συγκίνηση

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 46χρονος φίλαθλος – Πανελλήνια συγκίνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την μεγαλύτερη μάχη για την ζωή του δίνει ο 46χρονος φίλαθλος που από χθες νοσηλεύεται στην Εντατική μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε στο γήπεδο της Αλικαρνασσού.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον Εθνικό Πειραιώς (δείτε εδώ).

Ο αγώνας στιγματίστηκε από επεισόδια που διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια του με το αποκορύφωμα να γίνεται στο 85’ όταν οι φίλαθλοι από τις δύο ομάδες πιάστηκαν στα… χέρια.

Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα την ώρα που ο 46χρονος έπεσε λιπόθυμος στις κερκίδες.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 46χρονο χωρίς τις αισθήσεις του και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 46χρονος δεν φέρει κάποιο εξωτερικό τραύμα ή κάποιο μώλωπα που σημαίνει ότι δεν χτυπήθηκε από κάποιον.

Ωστόσο, η πίεση που δέχθηκε ήταν τέτοια που λιποθύμησε με τους γιατρούς να του βρίσκουν ανεύρυσμα στον εγκέφαλο που του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία. Οι θεράποντες ιατροί τον υπέβαλαν σε τραχειοτομή προκειμένου να φύγει το αίμα. Παράλληλα όμως πρέπει να γίνει κι εμβολή κάτι που δεν μπορεί να γίνει στο Βενιζέλειο με τους γιατρούς να σκέφτονται σοβαρά το σενάριο να μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, επικοινώνησε από τη πρώτη στιγμή με τους γιατρούς για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του 47χρονου, στους οποίους και ανέφερε ότι μόλις κρίνουν ότι πρέπει να γίνει η μεταφορά του στην Αθήνα να τον ενημερώσουν προκειμένου να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο επιβεβαιώνει ότι ο 46χρονος δε φέρει εμφανείς κακώσεις στο σώμα, αλλά έχει υποστεί ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Αναλυτικά, τα όσα λέει η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Την Κυριακή στις 17:10 και σε ημέρα γενικής εφημερίας, διεκομίσθη στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο», άνδρας 46 ετών σε βαριά γενική κατάσταση και πλήρη απώλεια συνειδήσεως, χωρίς να φέρει εμφανείς κακώσεις σώματος.

Υπεβλήθη άμεσα στο δέοντα έλεγχο και δια της αξονικής τομογραφίας διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγο ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Μεταφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ενώ προετοιμάζεται η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί στη δέουσα θεραπευτική αγωγή».

FILATHLOS

«Κράτα γερά, αδερφέ»

Οι οργανωμένοι φίλοι του Εθνικού, οι γνωστοί και ως «Πινέζες», εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν πως αυτό που έχει σημασία αυτή την ώρα να γίνει καλά ο φίλος της ομάδας, ενώ τα βάζουν με τους οπαδούς του Ηρόδοτου και την πολιτεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα λόγια αυτές τις ώρες δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα και την οργή όλου του κόσμου του Εθνικού. Περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη της κατάστασης του «ψηλού» που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Είμαστε όλοι δίπλα του κι ελπίζουμε να νικήσει, όπως νικούσε όλες τις μάχες μέχρι τώρα στην ζωή του.

Για άλλη μια φορά ζήσαμε τις ίδιες καταστάσεις στα γήπεδα-καφενεία του κάθε χωριού της Ελλάδας. Μαστουρωμένοι χωριάτες σε συνεργασία με τις καφενειακές μπραβοδιοικήσεις να αλωνίζουν ανενόχλητοι από την πολιτεία και να βρωμίζουν το ήδη σάπιο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τώρα, βγάλτε ανακοινώσεις με κροκοδείλια δάκρυα και αφορισμούς κι αρχίστε στις τηλεοράσεις ατελείωτες συζητήσεις για το «πρόβλημα» του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Θα επανέλθουμε με νέα αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν. Το μόνο που μας νοιάζει τώρα είναι να τα καταφέρει ο Κωστάρας…

Κράτα γερά αδερφέ!! Παλικάρια σαν κι εσένα δεν φεύγουν έτσι απλά!»

Ηρόδοτος: Καταδικάζει τα επεισόδια και παίρνει μέτρα

O  Ηρόδοτος με  ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει τα επεισόδια που προκάλεσαν το σοβαρό τραυματισμό ενός φιλάθλου του Εθνικού. «Μία «χούφτα» ανεγκέφαλων που θέλουν να ονομάζονται «φίλαθλοι», δεν εκπροσωπούν το ύφος και το ήθος του συλλόγου μας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και τονίζει «ότι δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από τα υποστηρίξει όποια συναφή μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια επεισόδια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως, μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το σοβαρό τραυματισμό του φίλαθλου της ιστορικής ομάδας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Δυστυχώς ένα μεμονωμένο περιστατικό ήταν αρκετό για να χαλάσει την όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο φίλαθλος κόσμος της Νέας Αλικαρνασσού αλλά και να αμαυρώσει την προσπάθεια όλων εμάς που ανιδιοτελώς υπηρετούμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό των ποδοσφαιριστών της ομάδος και κυρίως την ιστορία του συλλόγου μας.

Μία «χούφτα» ανεγκέφαλων που θέλουν να ονομάζονται «φίλαθλοι», δεν εκπροσωπούν το ύφος και το ήθος του συλλόγου μας.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις πράξεις τους και καλούμε τους υγιείς φιλάθλους κοντά μας, ώστε όλοι μαζί να απομονώσουμε όλους αυτούς που με τέτοιες πράξεις προσβάλουν τον σύλλογο.

Ο ΠΑΣΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει όποια συναφή μέτρα (αστυνομία, τηλεοπτικές κάμερες κλπ) προκειμένου από εδώ και στο εξής να διασφαλίσει τις καταλληλότερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων της ομάδας μας, κάνοντας γνωστό ότι τέτοιους φίλαθλους δεν τους έχει ανάγκη και φυσικά η ομάδα μας δεν τους χρειάζεται.

Η διοίκηση του συλλόγου είναι υποχρεωμένοι πλέον να διαφυλάξει με άλλους τρόπους τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, κινώντας με νομικές διαδικασίες σε βάρος οποιουδήποτε θα ήθελε να τολμήσει στο μέλλον να δημιουργήσει παρόμοια προβλήματα.

Τέλος, για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη θλίψη μας και ευχόμαστε από καρδιάς στον άτυχο φίλαθλο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ταχεία ανάρρωση.

Για τον Π.Α.Σ.Α ΗΡΟΔΟΤΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση