HomeΚΡΗΤΗΟι Μινωικές γιορτάζουν 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας

Οι Μινωικές γιορτάζουν 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση
CACHE_620X620_1_1169091Σαράντα χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ακτοπλοΐα συμπληρώνουν φέτος οι «Μινωϊκές Γραμμές», με την εταιρεία να πραγματοποιεί το μεσημέρι επετειακή εκδήλωση στο πλοίο Festos Palace, προκειμένου να γιορτάσει το γεγονός με τους πολίτες της Κρήτης, οι οποίοι με τη σειρά τους δείχνουν την εμπιστοσύνη τους, χρόνια τώρα, στην εταιρεία η οποία συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο χώρο της ναυτιλίας.
Σαράντα χρόνια από το πρώτο «σφύργιμα»
Στην εκδήλωση ξύπνησαν μνήμες, καθώς πριν από 40 χρόνια ακούστηκε το πρώτο σφύριγμα του πλοίου «Μίνως» από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.
Με αφορμή την επέτειο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο πλοίο «Φαιστός Παλάς» στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συμμετοχή του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης και του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης.
Οι «Μινωικές Γραμμές» ιδρύθηκαν το 1972 από Ηρακλειώτες, με την εταιρεία να ξεκινά τα δρομολόγια της από το Ηράκλειο το 1974. Η πορεία της εταιρείας συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας και αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της Ευρώπης.
Κυρίαρχος σε Μεσόγειο και Αδριατική
Σήμερα κυριαρχεί στη Μεσόγειο και την Αδριατική, ενώ στόχος της είναι η ικανοποίηση των αυξανόμενων αναγκών του επιβατικού κοινού και η διατήρηση της εμπιστοσύνης του για ποιοτική, αξιόπιστη και ασφαλή μεταφορά.
Οι «Μινωικές γραμμές» διαθέτουν σήμερα στόλο επτά υπερσύγχρονων πολυτελών πλοίων, υψηλών προδιαγραφών και ταχυτήτων που δρομολογούν στην Ελλάδα και την Ιταλία.
Τα πλοία της εταιρείας δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Αδριατικής:
– Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα
– Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα – Τεργέστη
Και στη γραμμή της Κρήτης:
Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση