HomeΚΡΗΤΗΗ Λαϊκή Συσπείρωση για τους εκπροσώπους της Περιφέρειας στην ΕΝΠΕ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους εκπροσώπους της Περιφέρειας στην ΕΝΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΕΝ.Π.Ε. είναι ένα διορισμένο σώμα. Η Γενική Συνέλευσή της αποτελείται από τους Περιφερειάρχες, τους αντιπεριφερειάρχες (και τους διορισμένους), και περιφερειακούς συμβούλους που εκλέγονται με εκλογικό σύστημα που αλλοιώνει κατάφωρα τη λαϊκή ψήφο.

Τέτοια διορισμένα σχήματα, τα θέλουν κυβερνήσεις αλλά και δυνάμεις στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, ακριβώς για να προωθούν την υλοποίηση του αντιδραστικού νόμου «Καλλικράτης», για να βγάζουν «ομόφωνες» αποφάσεις, χωρίς να ακούγεται καμιά πραγματικά αντίθετη φωνή.

Για να βοηθούν την εφαρμογή της αντιλαϊκής ευρωενωσιακής- κυβερνητικής πολιτικής σε συνθήκες κρίσης, που στηρίζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και έχει δραματικές συνέπειες, τόσο για τους εργαζόμενους σε Περιφέρειες- Δήμους, όσο και συνολικά στη λαϊκή οικογένεια.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που καθιστά εντελώς ανυπόληπτα σώματα όπως η ΕΝ.Π.Ε.

Παρ’ όλα αυτά η Λαϊκή Συσπείρωση, που οι συνδυασμοί της πήραν το 8,8% των ψήφων στις Περιφέρειες πανελλαδικά, δε δέχεται να φιμωθεί, να αποκλειστεί από την ΕΝ.Π.Ε. Διεκδικεί να μπορεί να μεταφέρει εκεί τη φωνή όσων την ψήφισαν.

Δεν δεχόμαστε να επαναληφθεί αυτό που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, που μας απέκλεισαν δηλ., από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας οι άλλες παρατάξεις, με την πρωτοβουλία της ΝΔ, τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ και την ανοχή του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή τη φορά το «πεπόνι και το μαχαίρι» το κρατά η πλειοψηφία του κ.Αρναουτάκη. Η Περιφέρεια Κρήτης «εκλέγει» συνολικά 19 εκπροσώπους στην ΕΝ.Π.Ε. Η Λαϊκή Συσπείρωση με τις ψήφους της, δικαιούται –και με το παραπάνω – να έχει ένα εκπρόσωπο.

Όμως -χωρίς εκλογή- ένδεκα (11) «εκπρόσωποι» είναι ο Περιφερειάρχης και οι 10 «εκλεγμένοι» και διορισμένοι από τον ίδιο αντιπεριφερειάρχες !

Από τους οκτώ (8) συμβούλους που θα βγουν με ψηφοφορία, η πρώτη παράταξη (που με το 41% των ψήφων πήρε το 60% των περιφερειακών συμβούλων) μπορεί να εκλέξει τους πέντε (5)! Να έχει δηλ., συνολικά τους 16 από τους 19 εκπροσώπους (ποσοστό 84% ) και να έχει 2 η ΝΔ, 1 ο ΣΥΡΙΖΑ και κανένα η Λαϊκή Συσπείρωση.

Παρόμοια εκπροσώπηση –ίσως με διαφορετική σειρά- θα έχουν και οι άλλες Περιφέρειες, μετά μάλιστα από ψηφοφορία ! Τέτοια αποθέωση της δημοκρατίας!

Όλοι οι Περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν πολιτικές και προσωπικές ευθύνες. Ας τις αναλάβουν. Κανείς δε δικαιούται να κρύβεται πίσω από ένα νόμο αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση