HomeΚΡΗΤΗΚινέζοι δημοσιογράφοι στην Κρήτη

Κινέζοι δημοσιογράφοι στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μία ακόμη αντιπροσωπεία Κινέζων δημοσιογράφων έφτασε στο νησί μας σε μια προσπάθεια σύσφιγξης των σχέσεων των δύο λαών, καταγράφοντας παράλληλα με τη δική τους ματιά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Μετά την Αθήνα, βρέθηκαν στο Ηράκλειο πραγματοποιώντας επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, οινοποιεία και ελαιοτριβεία, ενώ νωρίτερα συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, επισημαίνοντας το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από πλευράς Κίνας καθώς και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.
Ερωτώμενοι για τον τίτλο που θα έβαζαν στο δικό τους ρεπορτάζ απάντησαν ότι «το ταξίδι της ανάπτυξης» χαρακτηρίζει την αναστροφή του κλίματος στην Ελλάδα αφού βλέπουν «φως στο τούνελ».
Η αντιπροσωπεία των Κινέζων δημοσιογράφων, αποτελούμενη από 6 δημοσιογράφους από τις πιο μεγάλες εφημερίδες της Κίνας, βρέθηκε στην Κρήτη προκειμένου να καταγράψει τον τρόπο ζωής των Κρητικών, τις εντυπώσεις τους για το νησί μας αλλά και το πώς βλέπουν την οικονομική κρίση στη χώρα μας.
Το πρωί του Σαββάτου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ο οποίος, αφού τους καλωσόρισε στην Περιφέρεια Κρήτης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας αλλά και στο μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο νησί.
Από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο Ηράκλειο, οι Κινέζοι δημοσιογράφοι σχημάτισαν, όπως λένε, τις καλύτερες εντυπώσεις και πήραν μια δυνατή γεύση από την κρητική φιλοξενία.
Παράλληλα, εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι υπάρχει αναστροφή του αρνητικού κλίματος στη χώρα μας και ότι η Ελλάδα κερδίζει σταδιακά την εμπιστοσύνη επενδυτών.
«Στηρίζουμε την Ελλάδα», είπαν χαρακτηριστικά.
Ερωτηθέντες για τον τίτλο που θα έβαζαν στο δικό τους ρεπορτάζ, απάντησαν: «Μετά την Αθήνα, η Κρήτη αποτελεί τον τελευταίο σταθμό, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που υλοποιεί η Παγκινεζική Ένωση Συντακτών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας».
Στόχος είναι η ενδυνάμωση και σύσφιγξη των σχέσεων των δύο λαών, ενώ το 2015 Έλληνες δημοσιογράφοι θα βρεθούν στην Κίνα, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.
Οι δημοσιογράφοι θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους την Κυριακή ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν τις προηγούμενες ημέρες και την Αθήνα αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων από τους αρχαιολογικούς χώρους και αποτυπώνοντας με τη δική τους ματιά το φαινόμενο οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση