HomeΚΡΗΤΗΑυξημένο ενδιαφέρον για τα προγράμματα διά βίου μάθησης

Αυξημένο ενδιαφέρον για τα προγράμματα διά βίου μάθησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη συμμετοχή δημοτών και ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη 11/9 η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης τα οποία υλοποιεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την επικείμενη έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, δίνοντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα στελέχη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Μινώα Πεδιάδας για τα νέα επιμορφωτικά προγράμματα, τα οποία θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα. Παράλληλα, απονεμήθηκαν βεβαιώσεις σε όλους όσοι παρακολούθησαν επιτυχώς και ολοκλήρωσαν τα προσφερόμενα προγράμματα επιμόρφωσης της πρώτης εκπαιδευτικής περιόδου του εκπαιδευτικού έτους 2013 – 2014.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, μιλώντας για τη σημασία της δια βίου μόρφωσης υπογράμμισε την προτεραιότητα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην επένδυση στην κοινωνία της γνώσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καλογεράκης, αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευόμενους για το ενδιαφέρον που αποδίδουν στα προσφερόμενα προγράμματα, καθώς και τα στελέχη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου και τους εκπαιδευτές των τμημάτων, αναφέρθηκε στο στόχο της Δημοτικής Αρχής για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, που είναι η μεγαλύτερη αποκέντρωση των προγραμμάτων. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, προχωρώντας σε ανοιχτό κάλεσμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, «στόχος για το νέο κύκλο είναι να βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στο δημότη και τις ανάγκες του για επιμόρφωση, δημιουργώντας νέα τμήματα σε περισσότερους οικισμούς του Δήμου μας, σε συνεργασία με τα συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους τοπικούς φορείς. Απώτερος σκοπός μας είναι να ιδρυθούν νέα τμήματα Δια Βίου Μάθησης, τόσο εθνικής όσο και τοπικής εμβέλειας, με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε περιοχής».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη των Συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και τοπικών φορέων, ο υπεύθυνος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για την υλοποίηση των προγραμμάτων κ. Γιώργος Αποστολάκης, τα στελέχη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Μινώα Πεδιάδας, κ. Αντώνης Λίτινας και κα. Μαρίνα Κοζανίδου, εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης που υλοποίησε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2013-2014 παρακολούθησαν περισσότερα από 230 άτομα σε 22 συνολικά τμήματα, με τα εξής θεματικά πεδία: Οικονομία – Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Πολιτισμός και Τέχνη. Τόσο τα τμήματα που υλοποιήθηκαν, όσο και να νέα που πρόκειται να υλοποιηθούν σχεδιάζονται σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων -μέσω της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας υλοποιεί προγράμματα στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας ΑΠ 7», το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και το Ελληνικό Δημόσιο.

MINOA DIA BIOY2

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση