HomeΚΡΗΤΗ«Ψηφίζουν το νόμο, σκοντάφτουν στην τροπολογία»

«Ψηφίζουν το νόμο, σκοντάφτουν στην τροπολογία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ψηφίζουν το νόμο, σκοντάφτουν στην τροπολογία» αναφέρει με ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Τουρισμού βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη για ΕΝΦΙΑ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με τις γνωστές διαδικασίες (αντικατάσταση βουλευτών), ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά στις ρυθμίσεις του ΕΝΦΙΑ για τουριστικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση σε απόλυτο πανικό, βιάστηκε να υπερψηφίσει μια τροπολογία “της τελευταίας στιγμής”, χωρίς πάλι να απαντά στο παλλαϊκό αίτημα κατάργησης του ίδιου του φόρου.

Η θηλιά γύρω από το λαιμό χιλιάδων μικρών καταλυμάτων δεν πρόκειται να χαλαρώσει με την ελάφρυνση τους από το φόρο, αφού συμπιέζονται διαρκώς από τη φορολογική πολιτική συνολικά και οδηγούνται είτε στο κλείσιμο είτε στη φοροδιαφυγή. Και μόνο το ότι η υπουργός Τουρισμού έκανε δεκτή την τροπολογία ως δίκαιο αίτημα, πρέπει να την προβληματίσει για το κατά πόσο ευσταθούν τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί του ΕΝΦΙΑ συνολικά.

Όσον αφορά στις δήθεν αντιδράσεις μνημονιακών βουλευτών, ας μη λεονταρίζουν στο “δέντρο” της τροπολογίας, αλλά στο “δάσος” της συνολικότερης πολιτικής της κυβέρνησης.

Για να ασκηθεί πολιτική διεξόδου από την κρίση που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας δεν χρειάζονται οι αντιδημοκρατικές αντικαταστάσεις βουλευτών, παρά μόνο η αντικατάσταση της πιο αντιδημοκρατικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία 40 χρόνια και των πολιτικών της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση