HomeΚΡΗΤΗΟ Η. Λυγερός για τα ερωτηματολόγια Φούχτελ

Ο Η. Λυγερός για τα ερωτηματολόγια Φούχτελ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση – επιστολή προς τον δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό σχετικά με τα ερωτηματολόγια Φούχτελ έστειλε η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πίσω απ’ αυτό το ερωτηματολόγιο κρύβεται η προσπάθεια εταιρειών Γερμανικών συμφερόντων να βάλουν «χέρι» σε θέματα ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, και αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Τις τελευταίες ημέρες η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» απέστειλε ερωτηματολόγιο με στόχο να απογράφουν τα χαρακτηριστικά και οι υποδομές των Δήμων της χώρας μας. Πίσω απ αυτό (κάτι το οποίο δεν κρύβει ούτε ο ίδιος ο κ. ΦΟΥΧΤΕΛ σε δηλώσεις του) κρύβεται η προσπάθεια εταιρειών Γερμανικών συμφερόντων να βάλουν «χέρι» σε θέματα ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, και αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων.

Αλήθεια ποιος έχει δώσει αυτό το δικαίωμα στη «Ελληνογερμανική Συνέλευση» και στον κ. Φούχτελ για αυτές τις ενέργειες;

Τι λέει η κυβέρνηση για αυτή την πρωτοβουλία, ή μήπως την θεωρεί συνέχεια και συνέπεια των μνημονίων και της εποπτείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Ζητάμε από τον κ. Δήμαρχο να μας πληροφορήσει αν έχει παραλάβει τέτοιο έντυπο από την «Ελληνογερμανική Συνέλευση» και τι προτίθεται να κάνει;

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε τονίσει ‘ότι: «Ο κ. Φούχτελ είναι γνωστό και ποιος είναι και τι εκπροσωπεί. Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν να σταματήσει η αποικιοκρατική του δράση στη χώρα μας. Οι οδηγίες και δράσεις πλήρους ιδιωτικοποίησης και διάλυσης της κοινωνίας, της οικονομίας, της εκπαίδευσης μας, είναι η ατζέντα του κ. Φούχτελ. Δεν μπορεί όμως αυτό να είναι περιεχόμενο συζήτησης καμίας Αυτοδιοικητικής Εξουσίας. Αυτό πρέπει να είναι και το περιεχόμενο όποιων αποδεχτούν να συναντηθούν μαζί του.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση