HomeΚΡΗΤΗΘέσπιση νέας εθνικής νομοθεσίας για τα «μικρά έργα»

Θέσπιση νέας εθνικής νομοθεσίας για τα «μικρά έργα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επανεξέταση της κατάργησης για την ανάθεση μικρών έργων κάτω του κοινοτικού ορίου (5.186.000 €), καθώς και προτάσεις προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξόντωση των μικρών και μεσαίων εργοληπτών της χώρας, υποβάλλει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Νίκο Δένδια, διαβιβάζοντας υπόμνημα των Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Π.Ε. Ηρακλείου, Π.Ε. Λασιθίου, Π.Ε. Ρεθύμνου, Π.Ε. Χανίων, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατ. Κρήτης και Τμήματος Δυτ. Κρήτης.

Στο υπόμνημά τους, αναφέρονται σε μια σειρά προτάσεων και παρατηρήσεων σχετικά με τις αναθέσεις έργων με κυριότερο αυτό της κατάργησης της εθνικής νομοθεσίας των μικρών έργων κάτω του κοινοτικού ορίου (5.186.000 €), καθότι από πουθενά δεν προκύπτει η υποχρέωση της κυβέρνησης γι’ αυτή την ενέργεια.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Λ. Αυγενάκης «Οι εργολήπτες της Κρήτης καλούν την κυβέρνηση, να αλλάξει -πριν είναι πολύ αργά- την καταστροφική πολιτική της στον τομέα των Δ.Ε. και να θεσμοθετήσει τον διαχωρισμό των «μικρών» έργων κάτω του κοινοτικού ορίου (5.186.000 €). Για τα έργα αυτά να προχωρήσει άμεσα -μέσα από ανοικτό διάλογο με τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς- σε μια αναμορφωμένη εθνική νομοθεσία που θα εδράζεται στην πλήρη διαφάνεια, στον υγιή και χωρίς αποκλεισμούς ανταγωνισμό, στην ισονομία και, τέλος, θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.»

Τέλος, οι εργολήπτες της Κρήτης, με την ενεργή συμπαράσταση των τμημάτων ΤΕΕ Κρήτης, ζητούν την ενεργή στήριξη στις προτάσεις τους και επισημαίνουν το κεντρικό αίτημα τους για θέσπιση νέας εθνικής νομοθεσίας για τα «μικρά έργα» (κάτω του κοινοτικού ορίου των 5.186.000 €)»

Διαφήμιση
Διαφήμιση