HomeΚΡΗΤΗ«Μοναδικός στόχος του Υπουργείου είναι η διάλυση της υγείας»

«Μοναδικός στόχος του Υπουργείου είναι η διάλυση της υγείας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την επιστολή της εγκύου για τις νέες περικοπές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξανθός Ανδρέας, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Υγείας, και Μιχάλης Κριτσωτάκης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και στην Υγεία προχωρώντας σε απάνθρωπες περικοπές. Η επιστολή της εγκύου που είδε χθες το φως της δημοσιότητας αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας.

Μετά την επιβολή της υπουργικής απόφασης για ελάχιστα, κατώτατα όρια για τη συνταγογράφηση γενοσήμων φαρμάκων, καθώς και πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων  ανά γιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή, το Υπουργείο Υγείας προχωράει  σε περικοπές και στο τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων κάλυψης του ΕΟΠΥΥ.

Τα αυστηρά και αυθαίρετα κριτήρια που επιβάλλει το Υπουργείο Υγείας στο σύστημα συνταγογράφησης των διαγνωστικών εξετάσεων (πχ το τεστ ΠΑΠ δεν θα συνταγογραφείται για γυναίκες κάτω των 21 και άνω των 65) έχουν ως συνέπεια από τη μία, την αδυναμία των γιατρών να ασκήσουν απρόσκοπτα το ιατρικό τους έργο και ταυτόχρονα, την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση των ασφαλισμένων, αφού πολλοί από αυτούς θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν δεν πληρούν τα κριτήρια.

Τέτοιου είδους πρακτικές, όταν μάλιστα λαμβάνονται βεβιασμένα και χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όχι μόνο δεν προσφέρουν ασφαλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Οι συνεχείς περικοπές με οικονομική επιβάρυνση των πολιτών , η δραματική υποχρηματοδότηση και η αποδυνάμωση του Ε.Σ.Υ., σε μια περίοδο που οι πολίτες το έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ, έχουν πια σοβαρότατες και απειλητικές για τη ζωή επιπτώσεις και αποκλείουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μοναδικός στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η πλήρης, πια, διάλυση του συστήματος Υγείας και η ιδιωτικοποίησή του.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, η πρόσβαση κάθε πολίτη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και η δημιουργία ενός δημόσιου συστήματος υγείας για όλους αποτελούν δέσμευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστήσει σαφές ότι η ορθή θεραπευτική πρακτική και η πρόληψη δε μπορούν να καθορίζονται με βάση τα λογιστικά κριτήρια που επιβάλλει η τρόικα.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση