HomeΚΡΗΤΗΟι «Ενεργοί Πολίτες» για τις χθεσινές δημαιρεσίες στο Δήμο Ηρακλείου

Οι «Ενεργοί Πολίτες» για τις χθεσινές δημαιρεσίες στο Δήμο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

Με αφορμή διάφορα σχόλια για την στάση μας στις χθεσινές δημαιρεσίες του Δήμου Ηρακλείου θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

  1. Με βάση το θεσμικό πλαίσιο κατά την συγκρότηση του προεδρείου, στη θέση του προέδρου εκλέγεται σύμβουλος της πλειοψηφίας, στην θέση του αντιπροέδρου σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και στην θέση του γραμματέα σύμβουλος από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
  2. Με βάση τα παραπάνω οι σύμβουλοι της παράταξης μας ψήφισαν όλους τους υποψήφιους που υποδείχθηκαν από τις παρατάξεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης (δες ψήφους υποψηφίων για θέσεις)
  3. Για την εκλογή των μελών των επιτροπών υπήρχε γενική συμφωνία όλων των παρατάξεων για τον τρόπο εκλογής. Την αριθμητική συμμετοχή πλειοψηφίας ( 6 /10) και της μειοψηφίας ( 4/10 από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης) την καθορίζει πάλι το θεσμικό πλαίσιο. Η κατανομή αναλογικά αυτών των συμβούλων σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι ελάχιστη δημοκρατική συμπεριφορά.
  4. Κατά την συγκεκριμένη συνεδρίαση η παράταξη μας στην τοποθέτηση της αναφέρθηκε στο αντιδημοκρατικό χαρακτήρα και στις στρεβλώσεις του θεσμικού πλαισίου (Καλλικράτης) και τόνισε την ανάγκη της κατάργησης του (δες πρακτικά).

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς στο δημοτικό συμβούλιο και στα διάφορα όργανα βρισκόμαστε:

  • Πρώτο για να προωθήσουμε παρεμβάσεις και δράσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία, οι δημότες και η πόλης μας,
  • Δεύτερο για να αγωνιστούμε ώστε οι δήμοι να κατακτούν την δημοκρατία σε όλες τους τις δράσεις, να δίνουν δυνατότητα συμμετοχής, διαφάνειας και ελέγχου στους δημότες.

Αυτή και μόνο είναι η αλήθεια και στην ηθική μας δεν χωρούν συναλλαγές και κρυφές συμφωνίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση