HomeΚΡΗΤΗΠοδοσφαιρικός αγώνας και ξεναγήσεις για την… ασφαλή οδήγηση

Ποδοσφαιρικός αγώνας και ξεναγήσεις για την… ασφαλή οδήγηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέχεια έχουν οι δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» μετά την επιτυχημένη εκδήλωση των 51 φορέων που συμμετείχαν στην διοργάνωση της 3ης Αυγούστου στην Αμμουδάρα, με τις δράσεις του Σαββάτου και της Κυριακής 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2014. Οι δράσεις των τελευταίων ημερών έρχονται σε μια περίοδο που παρατηρείται έξαρση στα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Κρήτης, αφού μόνο μέσα σε λίγες ώρες το Σαββατοκύριακο, συνέβησαν τρία τροχαία με τραυματίες δικυκλιστές και οδηγούς αυτοκινήτων, δημιουργώντας έντονη ανησυχία για το φαινόμενο που έχει γίνει πλέον καθημερινότητα.

AYGENAHS2

Τελικός SuperCup με το forum «Οδηγούμε με ασφάλεια»

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, στις 5:30μ.μ. στο γήπεδο του ΠΟΑ, διεξήχθη ο αγώνας του Super Cup της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, όπου αναμετρήθηκαν ο πρωταθλητής της Α1 ΕΠΣΗ Ζαρός και ο Κυπελλούχος Αλμυρός. Οι ποδοσφαιριστές εισήλθαν στο γήπεδο με μπλουζάκια τα οποία έφεραν το μήνυμα και το λογότυπο του forum «Οδηγούμε με ασφάλεια». Το πρώτο κύπελλο της χρονιάς κέρδισε η ομάδα του Ζαρού μετά από ένα παιχνίδι πολλών ανατροπών.

AYGENAKHS

Με αυτή την κίνηση, τόσο η Διοίκηση της ΕΠΣΗ, οι διοικήσεις των ομάδων, ποδοσφαιριστές και ο φίλαθλος κόσμος -οποίος χειροκρότησε την προσπάθεια και σχολίασε θετικά το μήνυμα και την ενέργεια- συνδράμουν έμπρακτα στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, διαδίδοντας το μήνυμα «ζωής», «Οδηγούμε με ασφάλεια». Άλλη μία ένδειξη ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Ηράκλειο χαρακτηρίζεται από κοινωνική υπευθυνότητα.

AYGENAKHS1

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Νίκος Τζώρτζογλου, απευθυνόμενος στις ομάδες, τους παράγοντες, τους αθλητές και τους φιλάθλους: «Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος να συμμετέχουμε ως Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, στις δράσεις του forum «Οδηγούμε με ασφάλεια». Την ώρα που τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται, την ώρα που η απροσεξία των οδηγών στοιχίζει ζωές συμπολιτών μας, την ώρα που συνάνθρωποί μας παραμένουν καθηλωμένοι από αυτοκινητιστικά, ο χώρος του αθλητισμού δεν μπορεί να μένει άπραγος. Εντάσσουμε σε οποιαδήποτε παρουσία της ΕΠΣΗ, το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια». Έχουμε ηθικό και κοινωνικό χρέος να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας, για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά».

AYGENAKHS3

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και ξεναγοί ενημερώνουν τους επισκέπτες

Παράλληλα, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου από το πρωί, οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων, μέλη του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, καθώς και το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, καλωσόρισαν τους «φθινοπωρινούς» επισκέπτες της Κρήτης, στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης, φορώντας τα μπλουζάκια και στέλνοντας το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια» σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν και τους επισκέπτες του νησιού για ασφαλή οδήγηση στους δρόμους της Κρήτης.

AYGENAKHS4

Ο κ. Νίκος Παπάζογλου, εκπροσωπώντας το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης δήλωσε ότι: «Ως οδηγοί τουριστικών λεωφορείων γνωρίζουμε την επικινδυνότητα των δρόμων της Κρήτης πολύ καλά και γι αυτό έχουμε την κοινωνική υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας να τους ενημερώσουμε και να τους προστατεύσουμε. Με την σημερινή μας δράση ως ένας από τους φορείς του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια», συμμετέχουμε θέλοντας να ενημερώσουμε και τους επισκέπτες του νησιού μας, για την σημασία της ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς. Θέλουμε τόσο οι συμπολίτες μας να οδηγούν με ασφάλεια, όσο και οι επισκέπτες μας να φεύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη νησί και όχι με δυσάρεστα ή θλιβερά περιστατικά».

Από την πλευρά του ο κ. Βαγγέλης Παπανικολάου, εκπρόσωπος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, τόνισε ότι: «Είναι για εμάς ιδιαίτερη χαρά να συμμετέχουμε σε μία τέτοια δράση, ενημερώνοντας τους επισκέπτες μας, προασπίζοντας έτσι το τουριστικό προϊόν της χώρα μας. Η Πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα στο κάλεσμα της Κρήτης, για παρεμβάσεις ασφαλείας στο οδικό δίκτυο. Όμως, ως ξεναγοί, που έχουμε άμεση επικοινωνία με τους τουρίστες, συμβάλουμε ουσιαστικά ενημερώνοντας για την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου στην Κρήτη και προστατεύοντας έτσι τους συμπολίτες μας, τους επισκέπτες και τον ίδιο τον τουρισμό».

AYGENAKHS6

Δήλωση Αυγενάκη για την συνέχεια των δράσεων

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης αφού ευχαρίστησε την ΕΠΣΗ μετά το τέλος του αγώνα και συνεχάρη τους αθλητές στον αγώνα του Σαββάτου, τους ξεναγούς και τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων στην δράση ενημέρωσης των επισκεπτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, τόνισε: «Μια προσπάθεια που «γεννήθηκε» στα μέσα του καλοκαιριού με την συμμετοχή 50 και πλέον φορέων για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη, συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον τις δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Δυστυχώς, συμπολίτες μας, εξακολουθούν με μεγάλη ένταση να εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Κρήτης. Για το λόγο αυτό εξακολουθούμε να διαδίδουμε όλοι οι φορείς το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια» προκειμένου η ασφαλής οδηγική συμπεριφορά να γίνει βίωμα και τρόπος ζωής για τον καθένα από εμάς. Οι δράσεις μας στοχεύουν κυρίως στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. Όμως, από την άλλη πλευρά, όλοι μαζί επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε και την Πολιτεία και να προχωρήσουμε άμεσα σε όλες εκείνες της παρεμβάσεις ασφαλείας στο οδικό δίκτυο της Κρήτης.»

AYGENAKHS7

Τα επικίνδυνα σημεία των δρόμων της Κρήτης στη Βουλή

Επιπλέον, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης τις αμέσως επόμενες ημέρες υποβάλλει σειρά παρεμβάσεων προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αναφορικά με τα προβλήματα κυκλοφορίας και ασφάλειας στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και το οδικό δίκτυο του Δήμου Χερσονήσου με προτάσεις για βελτιώσεις σε συγκεκριμένα σημεία. Στις συγκεκριμένες εκδόσεις, έχουν συλλέξει, καταγράψει και επεξεργαστεί τα προβλήματα και τις βέλτιστες λύσεις, το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση