HomeΚΡΗΤΗΜέσα Νοεμβρίου στην κυκλοφορία ο δρόμος Αγ. Νικολάου – Κ. Χωριού

Μέσα Νοεμβρίου στην κυκλοφορία ο δρόμος Αγ. Νικολάου – Κ. Χωριού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα μέσα Νοεμβρίου θα παραδοθεί το τμήμα «Άγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό» του ΒΟΑΚ, όπως προέκυψε από τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με επίκεντρο τα έργα του ΒΟΑΚ και την πρόταση που κατέθεσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης για την ανάπτυξη των δρόμων.
Το ευοίωνο στοιχείο που προέκυψε από τη συνάντηση ήταν η ενημέρωση από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου πως τα χρήματα για την αποζημίωση των ιδιοκτητών στο κομμάτι του δρόμου που θα αποτελεί τη σύνδεση με το παλιό εθνικό δίκτυο, «είναι καθ’ οδόν προς την τράπεζα».
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από την πλευρά του ΥΠΟΜΕΔΙ έχει γίνει η δέσμευση για τη χρηματοδότηση ύψους 85.000 ευρώ, ώστε να πληρωθούν άμεσα τα επικείμενα που απαλλοτριώνονται στο τελευταίο κομμάτι του δρόμου που αποτελεί και τη σύνδεση του καινούργιου οδικού δικτύου με το παλαιό, προκειμένου να λειτουργήσει ο δρόμος κανονικά.
«Ήδη ο Δήμος Αγίου Νικολάου με τη ΔΕΥΑΑΝ έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον ΟΑΚ για την μεταφορά των δικτύων και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Γιάννη Πεδιαδίτη, με αποτέλεσμα να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία. Ο εργολάβος έχει λάβει εντολή από εμάς κι έχει ξεκινήσει για να μεταφέρει το δίκτυο. Με δεδομένο πλέον και το γεγονός ότι τα χρήματα είναι καθ’ οδόν προς την τράπεζα για να τα πάρουν οι δικαιούχοι, όπως μας διαβεβαίωσαν από την πλευρά του Υπουργείου, είμαστε στο τελικό στάδιο για να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία», επεσήμανε ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ κ. Γεώργιος Αγαπάκης, ο οποίος σημείωσε παράλληλα πως θα ενημερώσει και τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους για την εξέλιξη αυτή.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ anatolh.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση