HomeΚΡΗΤΗ«Πέταξε» το σκυλί του σε πηγάδι!

«Πέταξε» το σκυλί του σε πηγάδι!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μάστιγα έχει μετατραπεί στο Ηράκλειο το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων, ενώ σοκάρουν καθημερινά τα κρούσματα της κακοποίησης, από ασυνείδητους ανθρώπους που για να ξεφορτωθούν τα ζώα τους λόγω της οικονομικής κρίσης, δε διστάζουν να τα καταδικάσουν σε αργό και βασανιστικό θάνατο!

CACHE_620X620_1_1166676 (1)Η «ΚΡΗΤΗ ΤV» βρέθηκε στην περιοχή της Φοινικιάς και κατέγραψε καρέ-καρέ τον αγώνα των ανθρώπων του Κυνοκομείου του δήμου Ηρακλείου να εντοπίσουν και απεγκλωβίσουν σκυλί που εγκαταλείφθηκε μέσα σε πηγάδι, κοντά στις εγκαταστάσεις του Κυνοκομείου.

Ο ιδιοκτήτης του που το εγκατέλειψε φρόντισε μάλιστα να τους πάρει τηλέφωνο, ανώνυμα λίγο πριν, λέγοντας τους πως ακούει κλάμα σκύλου σε ένα από τα πηγάδια που βρίσκονται κοντά στο Κυνοκομείο.

SKYLI1Η οικονομική κρίση αναγκάζει πολλούς και σχεδόν σε καθημερινή βάση, να βάζουν στο αυτοκίνητο το σκυλί τους και να το εγκαταλείπουν κάπου σε μια ερημική περιοχή, αλλά ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές, δημιουργώντας πολύ σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους.

Δεν είναι όμως πάντοτε απλώς μια εγκατάλειψη. Υπάρχει και προσπάθεια θανάτωσης των άλλοτε πιστών τους φίλων, με διάφορους τρόπους που μας προσβάλλουν όλους, όπως εξηγούν και οι υπεύθυνοι του Κυνοκομείου.

Είναι λοιπόν η οικονομική κρίση, η πραγματική αιτία εγκατάλειψης των ζώων; Οι άνθρωποι του Κυνοκομείου θεωρούν πως όχι. Απλά είναι πολλά και συσσωρευμένα τα προβλήματα σε μια οικογένεια και πληρώνει τη νύφη το πιο αδύναμο μέλος. Εν προκειμένω, το σκυλί…

 

SKYLI4Είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες μάλιστα, που επικοινωνούν με το Κυνοκομείο και λένε, «ή έρχεστε και παίρνετε το ζώο, ή το αφήνω όπου βρω»… Αν και αυτό δεν προβλέπεται, εν τούτοις μπροστά στην υλοποίηση αυτής της απειλής, το Κυνοκομείο τους καλεί να καταθέσουν αίτηση στο Γραφείο Αδέσποτων του Δήμου Ηρακλείου, ότι παραχωρούν το σκυλί τους στο Κυνοκομείο και έτσι μόλις αδειάσει θέση, γίνεται η μεταφορά και την ελπίδα πάντοτε μιας σωτήριας υιοθεσίας.

neakriti.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση