HomeΚΡΗΤΗΝτία – Καρτερός κολυμπώντας 5 θαρραλέοι κολυμβητές τα…κατάφεραν!

Ντία – Καρτερός κολυμπώντας 5 θαρραλέοι κολυμβητές τα…κατάφεραν!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα σε 3,5 ώρες κατάφεραν να τερματίσουν στον Καρτερό 5 θαρραλέοι κολυμβητές που συμμετείχαν στον Μινωικό Μαραθώνιο. Ο αγώνας αντοχής ήταν συνολικής διαδρομής 6 ναυτικών μιλίων ή 11 χιλιομέτρων ενώ η αφετηρία του, ήταν ο όρμος Αγριλιάς στη Ντία.

Tα  «δελφίνια»  που συμμετείχαν στον Κολυμβητικό Μινωικό Μαραθώνιο συνολικής διαδρομής 6 ναυτικών μιλίων -11 χιλιομέτρων. Αφετηρία ήταν ο όρμο Αγριλιάς στη Ντία ενώ η εκκίνηση δόθηκε στις 07.43.Πιο συγκεκριμένα, πρώτοι τερμάτησαν οι Αντώνης Φαρσαράκης (14 ετών) και Μαρίνος Φτυλάκης (16) ενώ ακολουθούσε ο Γιώργος Θαλασσινάκης (16) και οι νεαρές Χριστίνα Νικηφόρου και Μιχαέλα Κανάκη όλοι κολυμβητές του σωματείου «Δελφίνια».

Τρεις από τους κολυμβητές που συμμετείχαν ζήτησαν να διακόψουν καθώς δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τη διαδρομή μεταξύ αυτόν και ο πρώην λιμενάρχης Γ. Κυρδήμος

Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες οι συνθήκες του αγώνα ήταν δυσκολότερες φέτος γιατί περίπου στη μέση της διαδρομής σηκώθηκε αεράκι και είχε κυμματισμό.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στον Καρτερό προκειμένου να υποδεχτεί τους αθλητές που έλαβαν μέρος στη διαδρομή.

Συνολικά συμμετείχαν  11 αθλητές, 9 άνδρες, 2 γυναίκες.

Για τη διαδρομή είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας από την οργανωτική επιτροπή. Τον αγώνα στήριξαν ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το ΕΚΑΒ και πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

17087

Διαφήμιση
Διαφήμιση