HomeΚΡΗΤΗΓέφυρα… συνεργασίας Κρήτης με Κίνα

Γέφυρα… συνεργασίας Κρήτης με Κίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός, οι εμπορικές συνεργασίες με την προώθηση των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με πολυμελή Κινεζική κυβερνητική αντιπροσωπεία  από την Επαρχία Hubei που αριθμεί 60 εκατομμύρια πληθυσμό. Στη συνάντηση που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης επισημαίνοντας ότι δυνατότητες ανάπτυξης των σχέσεων συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του αγροτικού τομέα με τα εκλεκτά προϊόντα της Κρήτης, του πολιτισμού, στις επιχειρηματικές εμπορικές συνεργασίας αλλά και στο κλίμα ασφάλειας που υπάρχει στο νησί.

DSC02350

Η Κινεζική αντιπροσωπεία   με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Πολιτισμικών ανταλλαγών HubeiYinHan-ning εξέφρασε το ενδιαφέρον της ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, των πολιτιστικών καλλιτεχνικών ανταλλαγών στην ιστορία – αρχαιολογία της Κρήτης με την παραγωγή ντοκυμαντέρ τη διοργάνωση εκθέσεων και διεθνή προβολή του νησιού στα ΜΜΕ.

DSC02290

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η συμπατριώτισσά μας Μαρία Τζομπανάκη ως εκπρόσωπος πολιτιστικού οργανισμού που συνεργάζεται με τις αρχές και τα ΜΜΕ του Hubei της Κίνας και που ήδη έχει γίνει παραγωγή dvd προβάλλοντας την Κρήτη. Την αντιπροσωπεία στην Κρήτη συνόδευαν κορυφαία ΜΜΕ της Κίνας, ενώ παρούσα στην συνάντηση ήταν η δημοσιογράφος εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Κατερίνα Μηναδάκη αλλά και τοπικά ΜΜΕ.

« Η Περιφέρεια μας συνεχίζει την προσπάθεια  που έχει ξεκινήσει πριν αρκετά χρόνια για να μπορέσουν να αναπτυχθούν οι σχέσεις μεταξύ της Κρήτης και της Κίνας. Συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια είχαμε σήμερα μια σημαντική αντιπροσωπεία από μια μεγάλη Περιφέρεια των 60 εκατομμυρίων κατοίκων που μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η προώθηση των προϊόντων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Όλα βέβαια, όπως διευκρίνισε,  χρειάζεται να τα δούμε σε μια λογική της επόμενης πενταετίας, πώς μπορούν να αναπτυχτούν αυτά, πώς μπορούμε να έχουμε τουρισμό για τον πολιτισμό από την περιοχή της Κίνας και θεωρώ ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να μπορέσουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο ο Περιφερειάρχης επεσήμανε, ότι, « επειδή πολλές φορές έχουν ξεκινήσει προσπάθειες και μεγάλα αποτελέσματα δεν έχουμε δει, εμείς από την πλευρά τη δική μας αυτό που ζητούμε είναι ότι πρέπει να δούμε και κάποια συμβόλαια να γίνονται, ειδικά στα προϊόντα μας. Ακούσατε για το λάδι που πραγματικά μπορεί να προωθηθεί πάρα πολύ καλά, αλλά και αυτό που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι μέσα από τα μέσα ενημέρωσης που σήμερα συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή 2 μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας να μπορούν να προβληθούν οι ομορφιές της Κρήτης μας, τα μουσεία μας, ο πολιτισμός μας, το περιβάλλον μας οι άνθρωποι και να προσελκύσουμε αρκετούς τουρίστες από πλευράς της Κίνας. »

DSC02280

Από την πλευρά του στις δικές του δηλώσεις ο επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας  YinHan-ning αφού αναφέρθηκε στους πανάρχαιους πολιτισμούς των δύο λαών, πρότεινε τη συνεργασία σε πέντε τομείς, που όπως είπε είναι :

«Η πρώτη συνεργασία είναι αρχαιολογική και έχει να κάνει με τα μουσεία, η δεύτερη συνεργασία έχει να κάνει με τα μέσα ενημέρωσης, με ντοκυμαντέρ, με εκθέσεις και με τα τηλεοπτικά μέσα που μπορούν να προωθηθούν και στις δύο χώρες,  η τρίτη είναι πάνω στην πλευρά του τουρισμού, η τέταρτη είναι συνεργασία και ανταλλαγή μεταξύ καλλιτεχνών και η πέμπτη είναι μια έρευνα πάνω στα καλλιτεχνικά δρώμενα και την  ιστορία. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας σ΄ αυτά και στο πολιτισμικό επίπεδο και στο εμπορικό θα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και θα έχει πάρα πολύ μεγάλες προοπτικές και για τις δύο χώρες. θέλουμε να ελπίζουμε ότι το τοπικά μέσα ενημέρωσης θα μεταδώσουν αυτό το μήνυμα σε κάθε σημείο του νησιού αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και εμείς από πλευράς μας θα κάνουμε ακριβώς το ίδιο στην Κίνα ούτως ώστε να γίνει γνωστή η συνεργασία και να ευοδωθεί.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση